MENIU

Anunţ surprinzător de la ANAF despre bunurile confiscate de la Dan Voiculescu

Evaluare ANAF

Bunurile confiscate de la Dan Voiculescu au fost evaluate de ANAF la o sumă cu 7,13 milioane euro peste suma stabilită iniţial de evaluatori.

Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) evaluează bunurile confiscate în dosarul ICA, respectiv fostul sediu Antena 3 şi terenuri şi clădiri Grivco, la 32,58 milioane euro, cu 7,13 milioane euro peste suma stabilită de evaluatori.

ANAF a anunţat marţi finalizarea rapoartelor de către comisia de evaluare din cadrul AFP Sector 1, care au vizat terenul şi clădirea în suprafaţă de 3.789 mp situate în Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr 25-27 (fostul sediu Antena) şi mai multe terenuri şi clădiri situate pe strada Gârlei, acestea aparţinând anterior Grivco.

"Rapoartele finale urmează să fie înaintate către Ministerul Finanţelor Publice, care are calitatea de proprietar al acestor bunuri", arată ANAF, într-un comunicat citat de Mediafax.

În august 2014 Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Mai multe articole despre:
Voiculescu ANAF