MENIU

BOMBĂ la Dacia: DISPARE un model

Dacia Lodgy

Constructorul francez Renault ar putea renunţa la producţia unuia dintre cele trei modele mari din clasa low-cost, Logan Break, Lodgy sau Dokker, potrivit declaraţiilor oficialilor grupului francez, făcute pentru presa din Hexagon.  

"Acum avem trei modele, în viitor am putea avea doar două. Deocamdată suntem în analize, nu am luat încă o decizie" a declarat Arnaud Deboeuf, responsabil cu gama Entry la Renault, citat de Economica.net.

La ce va renunţa Renault? La Loganul MCV, ultimul lansat din cele trei, la utilitara Dokker, sau la monovolumul Lodgy? Presa franceză înclină spre Lodgy, chiar dacă vânzările fiecăruia dintre cele trei modele sunt socotite dezamăgitoare.

Lodgy bate recordul negativ. În primele şase luni ale acestui an, vânzările au căzut cu 42%. În toată lumea, s-au vândut doar 24.300 de unităţi Lodgy, în condiţiile în care maşina este destul de "tânără", fiind lansată în 2012. Modelul este socotit un eşec de unii mai ales din cauza designului său, considerat prea minimalist, dar suferă şi din cauza tendinţei pieţei: în Europa acest tip de caroserie nu mai este "gustat" cum era odinioară.

Mai multe articole despre:
Dacia dacia lodgy