MENIU

Bea ceai de muşeţel timp de o lună şi apoi vei vedea rezultatele

Ceaiul de musetel, probabil cel mai comun ceai din lume, are un gust foarte placut si o aroma linistitoare, dar totodata prezinta prorpietati medicinale recunoscute inca din timpuri stravechi.

Florile de musetel trebuie culese imediat după ce se deschid, pentru că atunci conţinutul de principii active este maxim. Planta are acţiune calmantă, antispasmodică, antiinflamatorie, antialergică şi emolientă. Datorită connţinutului în mucilagii muşeţelul este recunoscut pentru eficacitatea sa în tulburările digestive (dureri abdominale, indigestie, inflamaţii ale tubului digestiv, gastrite, spasme, etc), cât şi pentru durerile menstruale. Planta conţine un puternic antispasmodic care este eficace împotriva durerilor musculare şi permite reducerea iritabilităţii şi agitaţiei nervoase.

Se foloseste atât pentru uz intern cât şi pentru uz extern.

PROMOTIE MARE eMAG. CONSULTATI OFERTA AICI

Recent, ceaiul de muşeţel, consumat pentru perioade îndelungate, a fost asociat cu un risc mai mic de cancer al tiroidei, potrivit unui studiu de mică amploare realizat în Grecia, informează Reuters.

 

Cum se preparara correct ceaiul de musetel?

Pentru uz intern în tratarea spasmelor şi inflamaţiilor tubului digestic, gastroenteritelor, agitaţiei nervoase, sau în stări gripalle: infuzaţi o lingură de flori în 150 ml de apă fierbinte timp de 10 minute. Beţi 3 căni pe zi, înainte de masă.
Pentru uz extern pentru tratarea inflamaţiilor pielii sau mucoaselor:
Pentru comprese sau gargară: infuzaţi 3-10 g de flori uscate în 100 ml apă fierbinte şi lăsaţi să se răcească
Pentru cataplasme: utilizaţi o infuzie ce conţine 3-10% flori
Pentru băi de şezut: infuzaţi 5 g de flori într-un litru de apă fierbinte.
Pentru inhalaţii (pentru inflamaţii ale căilor respiratorii): infuzaţi 3 g de flori în 150 de ml apă fierbinte timp de 5-10 minute apoi inhalaţi vaporii cât timp infuzia este caldă.

Mai multe articole despre:
proprietăţi dietă ceai de muşeţel