MENIU

Barem Română: GENUL LIRIC. Iată ce trebuia să scrii la subiectul I de la Evaluare Naţională 2017!

Barem Română: GENUL LIRIC. Subiecte Evaluare Naţională 2017
<p>Barem Rom&acirc;nă Evaluare Naţională 2017</p>
<p>barem romana 2017 evaluare nationala 2017</p>

Barem Română: GENUL LIRIC. Subiecte Evaluare Naţională 2017. La primul subiect de la proba la Română din cadrul Evaluării Naţionale 2017, elevii au avut de demonstrat că o poezia Ploaia de Magda Isanos aparţine genului liric. Realitatea.net vă oferă, în acest articol, definiţia genului liric, clasaficare poeziilor din genul liric şi ce ar fi trebuit ca elevii să scrie la subiectul I din cadrul Evaluării Naţionale.

BAREM Evaluare Naţională 2017. Edu.ro a publicat baremul de corectare la Română. Consultă-l AICI!

Subiecte mate Evaluare Nationala 2017 – Examenul cel mai temut de toti elevii. Cum au facut fata

Subiecte matematica Evaluare Nationala 2017 – Proba cea mai grea pentru elevii de clasa a VIII-a

barem r" src="http://media.realitatea.net/multimedia/image/201706/w728/barem-romana-2017-evaluare-nationala-2017-pag-1_17195900.jpg" alt="(w728)

barem r" width="727" height="1030" layout="responsive">

Elevii care au terminat în anul şcolar 2016-2017 clasa a VIII-a au susţinut luni prima probă, cea la Limba şi literatura română (probă scrisă) din cadrul Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Pe 21 iunie va avea loc proba la Matematică (probă scrisă), pe 22 iunie se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Realitatea.net vă oferă toate informaţiile de care aveţi nevoie privind proba la Română din cadrul Evaluării Naţionale 2017: subiecte, rezolvări, bare de corectare, rezultate, contestaţii. Subiectele le ROMÂNĂ - EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 au fost publicate pe realitatea.net imediat ce s-a încheiat examenul. Le puţeţi găsi şi în acest articol, atât în varianta transcrisă, cât şi în variantă de poze cu subiectele. Baremul de corectare la ROMÂNĂ va fi disponibil după ora 15:00, în momentul acesta va fi publicat pe EDU.ro. 


Barem Română: GENUL LIRIC. Subiecte Evaluare Naţională 2017. Genul liric cuprinde operele literare în care sunt exprimate direct (spre deosebire de genul epic) gândurile, ideile și sentimentele autorului prin intermediul eului liric. În genul liric domină viziunea și transfigurarea artistică, autorul apelând la tehnici aluzive si asociative, creând un univers de mare forță de sugestie ce se adresează sensibilității cititorului. Este, din acest motiv, genul literar al discursului subiectiv, exprimând sentimentele prin intermediul figurilor de stil și al simbolurilor. De obicei, discursul genului liric este la persoana I, dar este folosită și persoana a II-a. Opera lirica poate fi cultă (are autor cunoscut sau are originalitate) sau populară (are caracter anonim, colectiv, oral).

Lirismul este o tonalitate, un registru artistic, care pune accentul pe expresia poetică și elevată a sentimentelor personale, a pasiunii.

Barem Română: GENUL LIRIC. Subiecte Evaluare Naţională 2017. Cuvântul liric iși are originea în cuvîntul liră, instrument muzical cu coarde, care este considerat atributul lui Apollo, inventatorul său legendar, dar și al lui Orfeu, sau Erato, muza antică a poeziei lirice și erotice reprezentată ca fiind încoronată cu trandafiri și mirt și purtând o liră în mâna dreaptă. Poeziile se recitau într-un cadru formal, pe monodiile ce răsunau din lira artistului erudit. Ritmul nu constituia o speculație matematică, ci se desprindea din metrica versului, și astfel piciorul metric al acestuia genera gruparea ritmica ce putea fi alcătuită din 2,4,8 timp (piric, spondeu, dactil, anapest etc.)sau din 3,6,9 timpi (iamb, troheu, tribrah etc.).

Adjectivul liric apare pentru prima dată în secolul al XV-lea, în legătură cu poezia greacă antică și păstrează o relație de lungă durată cu muzica ce încă mai există în expresia artă lirică. Atașat totodată la unele forme ale poeziei sec. al XVI-lea, cuvântul liric va defini o expresie subiectivă ce ține mai degrabă de sentimente particulare (individuale), în opoziție cu poezia epică sau poezia dramatică (care a inclus tragedia ca și comedie), conform wikipedia.

Barem Română: GENUL LIRIC. Subiecte Evaluare Naţională 2017. Lira era însemnul lui Apollo, zeul luminii, al muzicii și al poeziei la greci. În Grecia Antică acompaniamentul de liră atrăgea muzele ce amplificau spiritul creativ. De abia în epoca modernă, poezia lirică a ajuns să însemne creație literară ce exprimă sentimente sau atitudini. Treptat, lirismul s-a identificat cu poezia, supusă unor mijloace formale cum sunt versul, stofa, ritmul sau rima.

În literatură, genul liric cuprinde operele literare în care sunt exprimate direct (spre deosebire de genul epic) gândurile, ideile și sentimentele autorului prin intermediul eului liric. În genul liric domină viziunea și transfigurarea artistică, autorul apelând la tehnici aluzive si asociative, creând un univers de mare forță de sugestie ce se adresează sensibilității cititorului. Este, din acest motiv, genul literar al discursului subiectiv, exprimând sentimentele prin intermediul figurilor de stil și al simbolurilor. De obicei, discursul genului liric este la persoana întâi, dar este folosită și persoana a II-a. Opera lirica poate fi cultă (are autor cunoscut sau are originalitate) sau populară (are caracter anonim, colectiv, oral).

Barem Română: GENUL LIRIC. Subiecte Evaluare Naţională 2017. În literatura contemporană nu se mai poate vorbi de o asociere între genul liric și poezie, existând și opere lirice în proză. Mai mult chiar, în cadrul poeziilor se distinge un amestec al lirismului cu epicul și există o tendință de distrugere a regulilor rigide de versificație.

La primul subiecte, elevii au avut de tratat genul liric. Conform profesorilor de specialitate, exerciţiile sunt accesibile.

Barem Română: GENUL LIRIC. Subiecte Evaluare Naţională 2017. Ploaia de Magda Isanos. Citeşte poezia primită de elevi la Evaluare Naţională 2017 - subiecte Română

Emoţii mare pentru elevii de clasa a VIII-a: luni începe Evaluarea Naţională 2017. Primul examen este la Română, urmat de cel la Matematică şi la Limba Maternă. Afişarea notele la Evaluare Naţională 2017 se va face pe 26 iunie, până în ora 16:00, urmând ca tot în aceeaşi zi să fie depuse şi contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2017 se vor publica pe EDU.ro şi pe realitatea.net vineri, pe 30 iunie.

Barem Română: GENUL LIRIC. Subiecte Evaluare Naţională 2017. Examenul la ROMÂNĂ - Evaluare Naţională 2017 va începe la ora 09:00. 

Realitatea.net vă oferă toate informaţiile de care aveţi nevoie privind desfăşurarea Evaluării Naţionale 2017. 

Barem Română: GENUL LIRIC. Subiecte Evaluare Naţională 2017. Evaluarea Naţională 2017 ROMÂNĂ. Subiectele din anii trecuţi şi baremul de corectare la ROMÂNĂ ŞI MATEMATICĂ sunt disponibile AICI

Barem Română: GENUL LIRIC. Subiecte Evaluare Naţională 2017. Evaluare Naţională 2017 ROMÂNĂ. CALENDARUL de desfăşurare a Evaluării Naţionale 2017

19 iunie 2017 Limba şi literatura română - probă scrisă
21 iunie 2017 Matematica - probă scrisă
22 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - probă scrisă
26 iunie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2017 Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)
27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2017 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Barem Română: GENUL LIRIC. Subiecte Evaluare Naţională 2017. Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 – Ce au avut de rezolvat elevii si care a fost dificultatea 

Barem Română: GENUL LIRIC. edu.ro Evaluare Naţională 2017. Atunci când elaborezi lucrarea la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 ar trebui să ţii cont de urmatoarele:

  • Trebuie sa ai la indemana stilouri sau pixuri cu cerneala albastra, orice alta culoare o sa-ti anuleze lucrarea;
  • Pentru scheme si desene poti folosi numai creion negru;
  • Daca gresesti, vei taia fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala;
  • Cel mai important aspect: in timpul examenului NU ai voie sa comunici cu un alt coleg, sa copiezi sau sa transmit materiale care permit copiatul. Daca incalci aceasta regula vei fi eliminat din proba de examen si vei primi nota 1 pe lucrare;
  • Dupa cum bine stii, nu ai voie cu materiale din care sa poti copia cum ar fi: manuale, dictionare sau notite;
  • In sala de examen sunt interzise ghiozdanele, rucsacurile, sacosele sau posetele, prin urmare trebuie sa le lasi in sala de depozitare;
  • Daca vii cu telefonul mobil, il poti tine in sala numai inchis. Castile audio si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la Internet sunt interzise;
  • Toate salile de examen, salile in care se multiplica subiectele sau cele in care se preiau, evalueaza sau se depoziteaza lucrarile scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi;
  • Lucrarea ta va fi corectata de catre 2 profesori evaluatori care lucreaza in sali separate. Profesorii sunt selectati din alte unitati scolare decat cele din care provin elevii arondati la centrul respectiv;
  • In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza media si se trece pe lucrare ca nota finala, care este calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi evaluatori.