MENIU

Avocat: Bogdan Olteanu va demisiona, luni, din funcția de viceguvernator al BNR

Avocatul lui Bogdan Olteanu a anunțat pe 29 iulie, în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, acolo unde magistrații au decis să îl plaseze pe Olteanu în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de DNA de de trafic de influență, că acesta va demisiona astăzi din funcția de viceguvernator al BNR.

"Luni, domnul Olteanu își va da demisia din funcția de viceguvernator, pentru persoanele onorabile și cinstite care lucrează la BNR și pentru că imaginea instituției nu merită târâtă în această poveste", a declarat avocatul lui Bogdan Olteanu.

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a fost reţinut, în noaptea din 28 iulie, de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie, care îl acuză de trafic de influenţă.

Măsura a fost luată de anchetatori într-un nou dosar în care omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost pus deja sub acuzare.

În aceeaşi cauză este vizat şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

În cursul zilei din 29 iulie, Bogan Olteanu a fost prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța Supremă a rămas în pronunțare în privința deciziei.

Mai multe articole despre:
Bogdan Olteanu trafic de influenţă