MENIU

Avocado îngraşă? Ce spun cercetătorii despre alimentul extrem de hrănitor

Avocado îngraşă? Ce spun cercetătorii despre alimentul extrem de hrănitor 

Cremoase şi extrem de versatile, fructele de avocado au devenit extrem de populare. Evident, că au apărut şi o mulţime de voci care să conteste beneficiile sale nutriţionale, mai ales prin prisma faptului că au foarte multe grăsimi.      

O porţie de avocado conţine 114 calorii, 6 g carbohidraţi, 1 g proteine, 10,5 g grăsimi (16% din doza zilnică recomandată), 1 g grăsimi saturate, 5 g fibre, 0 g zahăr, 345 mg potasiu (10% DZR), 20 mg magneziu (5% DZR), 6 mg vitamina C (10% DZR), 0.2 mg vitamina B6 (10% DZR).

Detaliind aceste cifre ne spun că toate grăsimile nesaturate, fibrele şi compuşii biologici activi ai fructului acţionează ca o magie asura organismului. Avocado scade colesterolul rău LDL şi ajută inima să funcţioneze corect.

Fitochimicalele din avocado, carotenoidele şi fitosrerolii, reduc stresul oxidativ şi ajută la stoparea inflamaţiilor, iar ochii, pielea şi oasele nu au decât de câştigat.

Avocado este bogat în grăsimi mono şi poli-nesaturate care sunt bune pentru organism. Consumul moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că senzaţia de saţietate se instalează mai repede. Te vei simţi sătulă mult mai repede şi nu de aceea nu vei mânca mai mult decât ai nevoie.

Pentru ca avocado să aibă efectele enumerate mai sus nu trebuie să mănânci mai mult de un avocado pe zi, împărţit în 2 porţii. Poate fi consumat în salate, în loc de maioneză în sandviciuri, sos pentru paste, în ciocolată de casă sau în smoothie.

Mai multe articole despre:
dietă studii cercetători avocado