MENIU

Avertizare de fenomene imediate: INUNDAȚII în mai multe județe - Cod portocaliu, până marți noapte

Inundații în România

Hidrologii au emis, marți, avertizări  cod portocaliu de viituri pentru mai multe râuri din județele Suceava, Alba și Cluj, valabile până la 02:00.

COD PORTOCALIU

Data: 17.08.2021, ora 16:05 - 17.08.2021, ora 24:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Putna – amonte confluență cu râul Soloneț, județul Suceava.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Climăuți și Ruda, potrivit INHGA.

COD PORTOCALIU

Data: 17.08.2021, ora 18:35 - 18.08.2021, ora 02:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Iara, Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Arieș – amonte confluență cu râul Geoagiu, județele Cluj și Alba.       

Citește și: ”Avertizare de INUNDAȚII în mai multe județe, până miercuri - Cod PORTOCALIU și galben. Harta zonelor afectate”