MENIU

Avertisment pentru turiștii și șoferii amatori de munte. Ninge pe Transfăgărășan și Transalpina - Imagini de vis - VIDEO

La munte, iarna și-a intrat deja în drepturi. De exemplu, pe Transfăgărășan ninge de câteva zile iar stratul de zăpadă a ajuns la 3 cm. Drumarii au intervenit deja și le recomandă șoferilor să nu se aventureze pe acest traseu.

Salvamontiştii din Argeş au anunțat că la altitudine ninge deja de câteva zile, lar temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius.

Prima ninsoare din această toamnă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş a adus un strat de patru centimetri de zăpadă pe Transfăgărăşan şi în zona turistică Bâlea Lac, potrivit Centrului Meteorologic Transilvania Sud de la Sibiu. Accesul la Bâlea Lac se poate face atât pe Transfăgărăşan, cât şi cu telecabina.

 

Pe Transfăgărăşan, Drumul National 7C, s-a depus deja un strat de zăpadă de trei centimetri. 

Salvamontiștii îi avertizează pe șoferi să aibă mașinile echipate de iarnă și pe amatorii de drumeții să se echipeze corespunzător.

Iar drumarii atrag atenția că și pe Transalpina, DN 67C, este lapoviță și ninsoare și se recomandă evitarea deplasării acă autoturismele nu sunt echipate de iarnă.