MENIU

Augustin Zegrean: Situația din Camera Deputaților ar putea fi tranșată la CCR

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, este de părere că situația de miercuri, din Camera Deputaților, va fi tranșată la Curtea Constituţională. ”Situaţii de genul acesta au mai fost, întotdeauna când s-au schimbat preşedinţii de Camere a fost cu scandal şi cu urlete," a declarat Zegrean pentru Mediafax. 

În opinia acestuia, practica Curţii Constituţionale”este şi de-o parte şi de cealaltă: este o practică potrivit căreia numai cei care l-au propus pot cere revocarea lui, este şi practică inversă, când Blaga a fost schimbat pur şi simplu atunci cu suspendarea Preşedintelui şi în 2012 cu revoluţia parlamentară. Atunci a fost schimbată şi Roberta Anastase fără să fi propus grupul ei, cei care i-au propus în funcţii”.

Augustin Zegrean spune că dacă”au avut un număr de voturi suficiente, este ok ce a fost acolo. Până la urmă asta contează: câţi au votat, pentru că preşedintele de şedinţă nu ar fi supus votului niciodată chestia aceasta. Dacă s-a votat introducerea pe ordinea de zi s-a votat, asta înseamnă că făcea parte din ordinea de zi şi preşedintele de şedinţă era obligat să respecte ordinea de zi, chiar dacă ei nu vor să respecte democraţia. (...), a mai declarat Zegrean pentru Mediafax ”.

”Dacă ei au votat introducerea pe ordinea de zi, lucrurile sunt clare şi preşedintele de şedinţă trebuia să supună la vot pentru că a fost inclusă prin vot pe ordinea de zi. Dacă s-a votat includerea pe ordinea de zi, atunci lucrurile sunt corecte. Problema este dacă s-a votat. Dacă votul a fost corect, Liviu Dragnea nu mai este preşedinte”.

Augustin Zegrean a mai spus că dacă nu a existat cvorum, este o problemă, ”pentru că trebuie jumătate plus unu să voteze”. ”Cel mai probabil situaţia va fi lămurită la Curtea Constituţională, dacă va cere cineva acest lucru. 

Mai multe articole despre:
zegrean