MENIU

Atenţie! Cei care vând repetat produse pe site-urile de anunţuri, căutaţi de Fisc

vânzări online

Cei care vând repetat produse pe site-urile de anunţuri ar putrea fi luaţi în vizor de Fisc.

Conform datelor publicate de ANAF la în­ce­putul acestei luni, persoana fizică din spatele Itmedia­galaxy, a cărei identitate nu a fost dez­vă­luită, a vândut în perioada ianuarie 2013 - no­iem­brie 2014 1.492 de produse IT&C în va­loa­re de 1,1 mil. lei fără a plăti TVA sau impozit pe venit.

Fenomenul este unul extins, vânzările fără plata de taxe reprezentând câteva pro­cente din piaţa locală electro-IT, consideră şeful Cel.ro.

„Cumulat cred că evazioniştii repre­zintă câ­teva procente din piaţa de IT. Probabil pro­cen­tul este mult mai mare pe partea de tele­foa­ne acestea fiind mai uşor de procurat şi de vân­dut. O simplă căutare pe site-urile de anunţuri ne arată un număr de 3 ori mai mare de tele­foane puse în vânzare decât laptop-uri", a declarat Tiberiu Pop, potrivit zf.ro.

O primă măsură ar fi verificarea ce­lor care au avut un număr mare de anun­ţuri pe aces­te site-uri, lucru care se poate face foarte uşor prin cooperarea site-urilor de anunţuri cu Poliţia şi ANAF, a declarat Pop.

Mai multe articole despre:
Fisc anunţuri site de anunțuri