MENIU

ARESTĂRI după tragedia din TIR-ul ATI de la Victor Babeș: două persoane au fost arestate la domiciliu - Acuzaţii de ucidere din culpă

Anchetă la Victor Babeș / Inquam Photos - George Călin

Arestări după tragedia din tirul ATI de la Victor Babeș din Capitală. Instalatorul și un șef serviciu tehnic, reținuți inițial, au fost arestați la domiciliu.

Procurorii au cerut arestare preventivă pentru cei doi angajați de la Spitalul „Victor Babeș”, însă instanța a decis, miercuri, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile.

„În baza art. 227 alin. (1) C.p.p., respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii R.C. şi P.L.V. în dosarul nr. 1784/P/2021", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 3.

Instanţa a decis ca aceştia să fie plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Conform procurorilor, instalatorul este acuzat că a manipulat, în 12 aprilie, în mod necorespunzător componente de reglare a presiunii de oxigen aferente instalației Unității Mobile de Terapie Intensivă, fapt ce a determinat creșterea presiunii de oxigen peste valoarea de 6 bari, având drept consecință oprirea automată a ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienților internați în salonul ATI, conducând astfel la decesul a trei pacienți.

Inginerul-șef nu și-a îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu, potrivit procurorilor, „prin aceea că nu a asigurat funcționarea în parametrii tehnici corespunzători a instalației de oxigen aferente Unității Mobile de Terapie Intensivă amplasate în curtea spitalului, a cărei presiune în perioada 10.04.2021-12.04.2021, s-a situat la valori ridicate, determinând astfel funcționarea ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienților internați în salonul ATI al unității mobile în afara parametrilor optimi”.

Reamintim că, pe 12 aprilie, trei persoane care erau internate în unitatea mobilă amplasată în curtea Spitalului ”Victor Babeș” din București au murit în urma unei defecțiuni la sistemul de alimentare cu oxigen a pacienților Covid. 

Mai multe articole despre:
arestari victor babes