MENIU

Aproape 40% din infectările COVID-19 din ultima săptămână au fost în 5 județe - Capitala, pe primul loc. UNDE au murit cei mai mulți români - DOCUMENT

Cele mai multe cazuri de infectare din România au fost în cinci județe, printre care și Capitala

Cele mai multe cazuri de infectare raportate au fost raportate în ultima săptămână în cinci județe din țară, pe primul loc fiind Bucureștiul, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

 

Un procent de 38,4% dintre cazurile de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Ilfov, Timiş şi Constanţa, în săptămâna 5 – 11 aprilie, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 25,3% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Bihor, Prahova, Constanţa.

De la începutul pandemiei până în prezent, un caz din 71 a fost înregistrat la personal medical.

Evoluția epidemiei COVID-10 în România poate fi urmărită pe Realitatea.net coronavirus - CIFRE actualizate coronavirus AICI  

Totodată, 85,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 58,8% din decese au fost la bărbaţi.

Conform INSP, 95,1% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Cele mai frecvente cauze în urma deceselor raportate în urma îmbolnăvirii cu COVID-19 au fost cele cardiovasculare, astfel că 72,6% dintre cei care au murit aveau afecțiuni cardiovasculare, fiind vorba de 18.331 de persoane decedate.

Raportul săptămânal al INSP privind evu=oluția COVID-19 în România în săptămâna 5-11 aprilie 2021 poate fi consultat AICI.