MENIU

Anunţ uluitor despre apa minerală din România

Apă minerală

Anunţ uluitor despre apa minerală din România: rezervele ţării noastre sunt uriaşe.

România poate asigura apa minerală necesară țărilor din Europa timp de 25 de ani continuu, din punct de vedere al potențialului de apă minerală existent în solul țării, de calitate foarte bună, a declarat directorul general al Societății Naționale a Apelor Minerale (SNAM), Radu Dumitru.

Acesta a menționat că rezervele de apă minerală ale României sunt foarte mari, în condițiile în care acoperă cam 60% din volumul de apă minerală existent la nivelul Europei. Astfel, statul român se află în negocieri avansate cu un fond de investiții din Liban, care vrea să importe o cantitate mare de apă minerală, dar și cu alte state arabe care au nevoie de apă, potențialul de export al României fiind foarte mare.

Radu Dumitru susține că unul dintre obiectivele SNAM pentru acest an este acela de a achiziționa propria fabrică de îmbuteliere a apei minerale, cu credit bancar sau cu fonduri europene.

De asemenea, șeful SNAM a arătat că societatea vinde apă minerală către îmbuteliatori cu aproape 4 bani pe litru și ajunge la consumatori, la raft, cu circa 1,5 lei litrul.

Potrivit acestuia, costul ridicat al apei minerale în România este unul dintre motivele pentru care se consumă apă controlată în cantități reduse, se arată într-un interviu acordat Agerpres.

Mai multe articole despre:
apă minerală