MENIU

Anunţ de ultima oră despre noua TAXĂ auto. Ce se întâmplă cu abţibildurile colorate de la RAR

Proprietarii autoturismelor care poluează mai mult vor plăti impozite mai mari. Anunţul a fost făcut ieri de ministrul Mediului.

Proprietarii autoturismelor care poluează mai mult vor plăti impozite mai mari. Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului, într-un interviu pentru Europa FM.

Potrivit procedurii, proprietarii de maşini vechi vor fi nevoiţi să îşi achiziţioneze de la RAR stickere, colorate diferit în funcţie de norma de poluare.

Cei care au maşini deja înmatriculate vor avea la dispoziție o perioadă de timp pentru a obține sticker-ul corespunzător de la RAR.

În plus, primăriile vor decide dacă taxează maşinile diferit pentru a circula în anumite zone ale oraşelor, a mai precizat Daniel Constantin.

"Avem acele stickere în funcţie de norma de poluare care sa dea o anumite culoare iar după, în conformitate cu o directivă europeană, autorităţile publice centrale vor avea posibilitatea să permită accesul in funcţie de zonarea pe care o fac. Autoritățile publice locale vor avea posibilitatea să perceapă o taxă suplimentară pentru accesul în acea zonă atat si nimic mai mult", a explicat Constantin.

Mai multe articole despre:
taxa auto taxă de mediu timbru de mediu