MENIU

Andreea Paul îl contrazice pe Ponta: Încasările din TVA, cu peste 770 de milioane de lei mai mici

Deputatul PNL, Andreea Paul, îl contrazice pe premierul Victor Ponta, cu privire la încasările TVA la buget, despre care afirmă că vor fi cu peste 770 de milioane de lei mai mici, după ce se vor face rambursările.

"DEZVĂLUIREA realității cu privire la încasarea TVA la buget:

IULIE 2014 - TVA aprobat la rambursat și rambursat efectiv 1,72 mld lei;
IULIE 2015 - TVA aprobat la rambursat 1,42 mld lei, dar rambursat efectiv doar 652 mil lei", scrie Andreea Paul pe pagina sa de Facebook.

Mai departe, deputatul PNL punctează faptul că "diferența de 772,94 mil lei este amânată la plată din 31 iulie pentru luni 3 august 2015!".

"În concluzie: 300 milioane lei mai puțin programați la rambursare față de aceeași lună a anului trecut, plus amânarea la plată a celor 772,94 mil lei pentru luna de raportare iulie, amânată pentru luna august. Uite MILIARDUL pe care îl declară fals în plus de colectare. De ce nu spun adevărul ministrul de finanțe și premierul țării?!", a adăugat Andreea Paul.

Ponta postează pe Facebook din vacanță: "O cifră de ultimă oră foarte importantă"

 

Premierul Victor Ponta, aflat în concediu la Miami, anunța, joi, pe pagina sa de Facebook, că a primit de la ANAF datele preliminare privind încasările din TVA, pentru luna iunie 2015, care au ajuns la 5,067 miliarde RON, arătând o creștere, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, de 60 milioane de lei. Totodată, premierul mai sublinia că "pe primele 6 luni din 2015 încasările bugetare din CAS (reduse cu 5% de la 1 octombrie 2014) sunt mai mari decât în primele 6 luni din 2014".

Reducerea TVA, mărul discordiei din Codul Fiscal

Mai multe articole despre:
buget Victor Ponta ANAF taxe Andreea Paul incasari TVA