MENIU

Alimente sănătoase care te îmbolnăvesc

Alimente sănătoase care te îmbolnăvesc

Stiti care este culmea dietei? Sa consumi alimente sanatoase si sa te imbolnavesti. Este ironic nu-i asa? Tonul, spanacul sau soia se gasesc in fruntea oricarei diete sanatoase recomandate de nutritionisti. Cu toate acestea consumul zilnic al acestor alimente sanatoase nu numai ca nu iti aduce beneficii, dar chiar te pot imbolnavi. Cauzele pot fi diverse: de la modul in care au fost crescute, impachetate si pana la cat de mult mancam si cat de des.

Descoperiti cele mai ascunse primejdii din top 8 alimente sanatoase alaturi de cateva sfaturi pentru a ramane sanatos fara a sacrifica dieta.

Din cauza mercurului, tonul este un aliment sanatos care te poate imbolnavi

Acest peste este bogat in proteine de calitate si contine omega 3, un acid gras excelent pentru inima. Insa trebuie sa fii foarte atent la cantitatea consumata. Tonul este responsabil pentru intoxicarea cu mercur in 40% dintre cazuri. Iar acest lucru trebuie sa dea de gandit celor care iubesc pestele oceanic.

Mercurul este o neurotoxina ce afecteaza dezvoltarea si functiile creierului precum si sistemul nervos. Tocmai de aceea este recomandat ca femeile insarcinate sau cele care alapteaza sa reduca sau chiar sa evite tonul din alimentatie.

Sfat: daca va place pestele proaspat o alegere mai potrivita este somonul. Alte optiuni cu un nivel scazut in mercur sunt: crapul, crevetele si tilapia. Un alt sfat de care trebuie sa tineti cont este legat de marimea pestelui: cu cat este mai mic cu atat mai redusa este si cantitatea de substante toxice.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.

Mai multe articole despre:
ton alimentaţie sănătoasă alimente nocive