MENIU

Alertă la Paris! Un suspect a murit după ce a încercat să atace forțele de ordine

Un comunicat al poliției pariziene a alertat cetățenii să evite zona centrală, care a fost izolată de un cordon de polițiști. 

UPDATE: Un bărbat a cărei idenitate nu a fost dezvăluită a încercat să atace o dubă a Jandarmeriei, aflată pe bulevardul Champs-Elysees, lovind-o din plin cu propriul vehicul.

Potrivit martorilor, mașina sa a izbucnit în flăcări în momentul impactului, iar autoritățile susțin că atacul a fost „probabil deliberat”, iar ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, a declarat că suspectul este mort, iar gestul său reprezintă o tentativă de atentat asupra forțelor de ordine franceze.

Individul avea asupra sa un Kalashnikov și pistoale, iar în mașina lui au fost găsite sticle cu gaz. Polițiștii i-au îndepărtat suspectului hainele, pentru a verifica dacă are atașat vreun material explozibil, în timp ce echipa de geniști își desfășura activitatea la fața locului.

Este încă incert care a fost motivația presupusului atacator în incidentul de astăzi, realtează publicația britanică Metro.

Luni, zona bulevardului, a Palatului Prezidențial Elysee și a Ambasadei SUA a fost înconjurată de forțe de ordine în urma unui incident în care un vehicul a luat foc, anunță Reuters.

Șoferul a fost arestat și nu s-au întegistrat victime în răndul polițiștilor sau civililor. 

Acesta a lovit o mașină a jandarmilor, conform CNN. 

Momentan nu s-au dat mai multe detalii cu privire la originea acestui incident, însă ancheta este în curs de desfășurare, relatează oficialii. 

Starea de alertă se află la nivelul ridicat în Franța, după ce s-au înregistrat mai multe atacuri teroriste în ultimii ani.  

Știre în curs de actualizare.

 

Mai multe articole despre:
Paris maşină flăcări Champs Elysees