MENIU

Alarmă cu bombă la 112

Moda alarmelor cu bombă a atins şi Serviciul de Comunicaţii Speciale. Aseară, în jurul orelor 20.50, un telefon anonim anunţa prezenţa unui colet exploziv în sediul Serviciului de Urgenţă 112, din cadrul STS. Imediat, la faţa locului au sosit unităţile speciale ale poliţiei, care după două ore de cercetări amănunţite, au dat verdictul: alarmă falsă.

Dacă la un astfel de apel, care vizeză obiective civile, procedura presupune evacuarea obiectivului şi apoi verificarea, în acest caz, poliţia, a preferat doar verificarea amănunţită a zonei vizate. Asta deoarece, fiind vorba de un obiectiv militar, accesul persoanelor este limitat.

De la începutul anului, apelurile false cu bombă s-au înmulţit considerabil, angajaţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale fiind la a doua astfel de experienţă din ultimii 3 ani şi jumătate.

Potrivit Poliţiei Române, anul trecut au fost înregistrate 246 de alarme false. Capitala este pe locul întâi cu 95 de apeluri, în majoritatea situaţiilor fiind vizate instituţii şi zone strategice sau foarte aglomerate.

Amenda pentru astfel de anunţuri este cuprinsă între 40 şi 2.000 lei, la care se adaugă costurile de deplasare pentru echipa de intervenţie. În cazul în care se demonstrează că ameninţarea cu bombă a fost făcută în scop distractiv, pedeapsa cu închisoarea este cuprinsă între 1 şi 3 ani, iar dacă este în scop terorist, perioada de detenţie este de la 3 la 12 ani.
Mai multe articole despre:
ameninţare alarmă alarmă cu bombă