MENIU

Airbus va vinde elicopterele produse în România în toată lumea. Are deja clienți importanți

Airbus la Ghimbav

Airbus Helicopters, cel mai mare producător european de elicoptere şi unul dintre cei mai mari din lume, va vinde elicopterele pe care le va produce în România, la fabrica pe care o construieşte la Ghimbav, clienţilor din întreaga lume, iar unul dintre primii clienţi ar putea fi Organizaţia Naţiunilor Unite, transmite News.ro

Anunțul a fost făcut de oficialii companiei, în contextul unei vizite efectate vineri de către vicepremierulul Costin Borc la fabrica de elicoptere a Airbus, situată în apropiere de Marsilia.

Recent, Airbus Helicopters a înfiinţat în România filiala Airbus Helicopters Industries, care se ocupă de construcţia liniei finale de asamblare a elicopterelor H215, mai scrie News.ro.

Primul elicopter H215 va fi fabricat în România în 2017, proiectul fiind în grafic, urmând ca faza de dezvoltare să se încheie în 2019, când fabrica va ajunge la capacitatea de 15 elicoptere pe an.

"Am ales România pentru că am crezut că este cel mai bun loc să investim pentru acest produs. Avem o relaţie de durată cu România în câteva programe şi atunci când am avut de luat o decizie, am văzut că forţa de muncă pregătită şi know-how-ul erau deja acolo, iar parteneriatul pe care îl avem de mult timp cu Eurocopter România şi cu IAR a reprezentat un mediu excelent pentru a continua să investim", a declarat vineri jurnaliştilor preşedintele-director general al Airbus Helicopters, Guillaume Faury. 

La dezvoltarea proiectului H215, care are atât o versiune militară, cât şi una civilă, în România participă companiile româneşti IAR, Aerostar, Aeroteh şi Turbomecanica.

"Construim o filieră completă în ceea ce priveşte elicopterele în cadrul acestui parteneriat cu Airbus Helicopters. Modelul ar putea fi aplicat şi la Romaero, după restructurarea companiei", a spus vicepremierul Costin Borc, cu ocazia vizitei la uzina de lângă Marsilia. 

Reprezentanţii Airbus Industries au ţinut să precizeze că uzina din România nu reprezintă o simplă extensie a fabricii din Franţa, fiind menită să funcţioneze ca uzină separată în cadrul grupului, cu propria clientelă. 

"Această linie de asamblare din România va avea întreaga responsabilitate pentru produsul H215. Obiectivul pe care îl avem este să completăm linia de producţie cu ingineri, cu capacităţi de opţiuni de design şi de adaptare la cerinţele fiecărui client pentru a deservi întreaga lume", a precizat Guillaume Faury, un fost pilot de teste pentru elicopterele Airbus ajuns în fruntea producătorului.

Întreaga piaţă mondială va fi deservită de la Braşov pentru toate elicopterele din gama H215, care avea şi o denumire comercială distinctă. Şefii companiei ar putea chiar organiza o competiţie în România pentru găsirea unei denumiri pentru noul elicopter.