MENIU

Acuzații grave: Managerul Spitalului Urziceni ar avea probleme cu alcoolul - Și soțul ei a fost prins băut în timpul programului de lucru

Acuzații grave: Managerul Spitalului Urziceni ar avea probleme cu alcoolul

În timp ce au fost deschise mai multe anchete după incidentul șocant de la Spitalul Urziceni, acolo unde o tânără în vârstă de 24 de ani a născut în curtea spitalului, vin acuzații grave la adresa managerului unității medicale și a soțului ei. Un consilier local din Primăria Urziceni susține că Elena Daniela Ianuș consumă alcool, inclusiv la serviciu, iar în spațiul public apar imagini și cu soțul ei. Cornel Ianuş a rămas fără funcția de comisar județean la Protecția Consumatorilor după ce a fost prins băut în timpul programului de lucru. Contactată de jurnaliștii Realitatea PLUS, managera spitalului a spus: „Nu pot să cred că s-a făcut o astfel de afirmație. Sunt o persoană care am 35 de ani de cariera în spate”. 

Acuzații grave vin la adresa managerului Spitalului Urziceni, în curtea căruia a născut o femeie, pe asfalt. Se pare că directorul ar avea probleme cu alcoolul. Și soțul său a fost prins băut în timpul programului de lucru.

„Se întâmplă frecvent astfel de lucruri la Urziceni, sunt semnalate de cetățeni. Nu sunt suficienți medici, avem probleme cu personalul. Managera de aici de la spital cel târziu la ora 11.00 este beată. Știe tot orașul”, a spus Adrian Peiu - consilier local în Primăria Urziceni.

Managerul spitalului în curtea căruia o femeie a născut pe asfalt: „Nu pot să vă spun de ce s-a întâmplat”

O tânără în vârstă de 24 de ani a născut pe trotuar în curtea spitalului, asistată de paramedicii de pe ambulanță. Motivul este unul absolut șocant: unitatea medicală nu ar avea linie de gardă pe Ginecologie, iar doctorii ar fi decis să o transfere la Spitalul Slobozia. Managerul spitalului a făcut declarații controversate în fața presei și nu a dat foarte multe detalii despre incident, spunând că urmează o anchetă.

„Eu consider că ceea ce am făcut de 6 ani și jumătate în acest spital s-a făcut bine. Nu pot să vă spun de ce s-a întâmplat la Urziceni. Noi am procedat exact singura chestie e că asistenta trebuia să...

Avem două echipe de control, urmează o anchetă”, a spus managerul Spitalului Urziceni - Daniela Ianuș.

Întrebată de ce este suspendată activitatea la Secția Pediatrie până pe 15 august, directorul a răspuns: „Este suspendată pentru că 5 din cele 7 asistente ale secției sunt în concediu medical. Fac și eu o sesizare la Casa de Sănătate să verifice dacă aceste concedii medicale sunt reale sau nu.

Avem trei linii de gardă: chirurgie, medicină internă și pediatrie. Avem medici devotați, care își fac meseria și care își depășesc competențele”, a mai spus aceasta.

Întrebată de reporterul Realitatea PLUS dacă acei medici și-au făcut meseria și și-au depășit competențele seara trecută, aceasta a răspuns: „da. Nu sunt descumpănită, vom face anchetă și vom vedea ce se va întâmpla. Nu am apucat să fac o anchetă internă. Nu încercați să mă intimidați”.

„Posturile au fost blocate prin ordonanță de guvern, avem deficit de medici”, a mai spus managerul.

Mai multe anchete au fost deschise, iar autoritățile responsabile pasează vina. Ministerul Sănătății a trimis Inspecția Sanitară la spital și spune că unitatea medicală are o secție funcțională de ginecologie, însă spitalul este în subordinea primăriei. Angajații primăriei au venit cu acuzații grave la adresa conducerii unității medicale.

Totul s-a întâmplat în jurul orei cinci dimineața atunci când tânăra mămică a ajuns la camera de gardă a unității medicale cu contracții puternice. Însă, femeia ar fi fost anunțată că unitatea medicală nu are linie de gardă de ginecologie și va fi transferată la Spitalul de Urgență din Slobozia. Grav este că pacienta nu a fost supravegheată, iar în momentul în care a ieșit în curtea spitalului a intrat în travaliu. 

Reprezentanții Ministerului Sănătății contrazic conducerea unității medicale. Spitalul are secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie și ar fi invocat lipsa medicului specializat. Alexandru Rafila a trimis în control Inspecția Sanitară de stat și a convocat o întâlnire cu directorii Direcțiilor de Sănătate Publică.

Primarul din Urziceni anunță măsuri drastice după ce o femeie a născut pe trotuar - Demiterea managerului spitalului, decisă MARȚI

Mai multe articole despre:
manager spital urziceni femeie nastere trotuar