MENIU

Acuzații grave în Poliție după tragedia din 2 Mai: Sindicatul Europol, dezvăluiri despre ordinele șefilor - Mesaje din interior

Acuzații grele în Poliție după tragedia provocată de tânărul Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor când a ucis doi tineri cu mașina în stațiunea 2 Mai. Reacțiile vin după primele demiteri anunțate de Poliția Română.

 

Mai multe dezvăluiri au fost făcute de oameni ai legii în spațiul public despre acțiunile poliției pe Litoral în această perioadă a verii. Relatările polițiștilor au vizat inclusiv accidentul mortal produs de tânărul de 19 ani Vlad-Matei Pascu, aflat sub influența drogurilor la volan, cu un istoric de consum și deținere de substanțe interzise de la 13 ani. În urma tragediei, Vlad Pascu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de procurori de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Polițiștii detașați pe litoral în perioada estivală ar fi trebuit să fie folosiți pentru prevenirea și combaterea faptelor pe linie rutieră, dar în realitate erau „semafoare umane” timp de 9 ore pe zi, pentru că „trebuiau ținuți departe de clientela politică”, scrie Sindicatul Europol. 

Sindicaliștii de la Europol dezvăluie că pollițiștii din stațiune susțin că nu „au fost lăsați să acționeze”.

Reacțiile au urmat deciziilor luate miercuri de Poliția Română, în urma accidentului din 19 august produs pe șoseaua dintre Vama Veche și 2 Mai. Doi tineri au fost uciși, iar alți trei tineri au fost răniți după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina în plin în grupul în care se aflau aceștia pe marginea drumului.

Șefii Poliției Constanța au fost demiși din funcție după dezvăluirile în urma accidentului din 2 mai în care au ieșit la iveală mai multe nereguli. La Ministerul de Interne a avut loc o nouă conferință de presă pentru acest caz. Patru persoane cu funcții de conducere în Inspectoratul Județean de Poliției Constanța au fost demise prin ordinul ministrului de Interne în urma verificărilor preliminare ale corpului de control al MAI.

Vlad Pascu a comis accidentul mortal după ce a fost oprit de Poliție, iar agenții au descoperit droguri în mașina pe care o conducea. Polițiștii au anunțat ulterior că au descoperit că, înainte de accident, consumase droguri. Tânărul a mai fost prins cu stupefiante de două ori, la 13 ani, cu 0,39 de grame de canabis, și la 18 ani, cu 0,69 de grame de canabis. Însă procurorii au închis dosarele. Primul a fost clasat pentru că era minor la acea dată, iar aceștia nu răspund penal, potrivit legii. Al doilea dosar a fost clasat chiar la începutul acestui an. 

 

 

 

”Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc!”, spun polițiștii


Sindicatul Europol publică mesaje din interior, dintre polițiștii detașați pe litoral, în perioada estivală: „Iată dimensiunea cangrenei din sistemul de poliție. Este de notorietate faptul că polițiștii rutieri detașați pe litoral mai mult „deranjau”, în opinia șefilor de la Constanța”.

„Ei au anunțat că noi, detașații, am fost solicitați aici pentru prevenirea și combaterea faptelor pe linie rutieră, însă noi am fost doar semafoare umane timp de 9 ore / zi. Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc pe alcool sau droguri, ci doar să dirijăm, atât. Să asigurăm fluență demnitarilor care veneau în vacanță la Constanța”.

„Păcat că a fost nevoie să moară 2 oameni să iasă acest lucru la iveală”.

„Din toți detașații, nici măcar unul nu a fost planificat în schimbul 3 să acționeze. Toți am fost în schimbul 1 și 2 pentru fluidizare. (...) Ne țineau singuri în stradă, fără coleg, fără apă, fără să avem pauză de masă sau să ne facem nevoile”.

Sindicatul Europol trag un semnal de alarmă si precizează : „Iată dimensiunea cangrenei din sistemul de poliție. Este de notorietate faptul că polițiștii rutieri detașați pe litoral mai mult „deranjau”, în opinia șefilor de la Constanța. Fără acțiuni pe alcool/droguri, fără schimburi de noapte și fără sancțiuni pentru cei care încalcă regulile de circulație. Doar ținuți în soare prin intersecții sau la trecerile de pietoni, strict pentru „fluidizare”. Detașații trebuiau ținuți departe de „clientela” politică”.