MENIU

5 motive pentru care oamenii care plâng sunt puternici

Știai că plânsul îți face bine? Este o modalitate naturală de a reduce stresul care altfel ar conduce la efecte negative atât din punct de vedere mental cât și fizic.

Cercetările au arătat că 85% dintre femei și 73% dintre bărbați se simt mai puțin nervoși și supărați după ce plâng. Mulți oameni cred că plânsul îi face să fie slabi, dar de fapt e invers.

Iată și alte motive:

1. Îți înfrunți emoțiile

Atunci când îți înfrunți emoțiile negative, înseamnă că nu fugi de ceea ce simți. Să plângi nu înseamnă că nu ești capabil să înfrunți viața, ci dimpotrivă, ai mai multe abilități. Ești puternic și faci față oricărei situații devastatoare ar apărea.

Dacă trebuie să plângi, corpul tău are nevoie să scape de excesul de energie  după un eveniment stresant. Așa că nu te simți rușinat și nici nu-ți cere scuze pentru asta.

2. Nu-ți pasă ce cred alții despre tine

Plânsul înseamnă și vulnerabilitate. Trebuie să ai mult curaj să nu-ți pese ce cred alții. Trăim într-o lume structurată în care nu este încurajată ideea de a-ți arăta emoțiile, lucru total greșit.

Plânsul înseamnă  că ești uman și că ai echilibru emoțional.

3. Știi că plânsul te ajută să te eliberezi

Suprimarea emoțiilor îți face rău și eventual poți să te simți frustrat și să cedezi. Nicio situație de felul acesta nu e ideală, pentru că poate cauza multe stricăciuni emoționale. Plânsul regulat îți ajută sistemul nervos să rămână sănătos.

4. Plânsul te face mai sănătos per ansamblu

Plânsul oferă multe beneficii, pe lângă cele emoționale. El eliberează hormoni care te fac să te simți mai bine și minimizează anxietatea și stresul.

Plânsul lubrifiază ochii și previne deshidratarea. Nu în ultimul rând, plânsul omoară bacteriile și îndepărtează toxinele din corpul tău. Fără lacrimi nu ai mai putea fi la fel de sănătos.

5. Îi faci pe alții să se simtă mai confortabil în a se exprima

E nevoie de o persoană puternică mental pentru a se ajuta pe sine și pe alții pe alții să nu le mai fie frică de ceea ce ar putea gândi alții.

Plânsul nu doar că îți arată partea vulnerabilă și te eliberează, dar îi ajută pe alții să simtă să la fel.  Contribui astfel la o societate mai liberă, autentică și sănătoasă, fizic dar mai ales emoțional.

sursa