MENIU

5 motive pentru care o despărțire e prilej de bucurie, nu de durere

În general, despărțirile sunt percepute ca ceva negativ și chinuitor. Toată lumea se așteaptă să fim triști atunci când ne-am luat rămas bun de la cineva, dar ce-ar fi să încetăm cu jelitul și să vedem și părțile pozitive? Fiecare experiență din viața noastră ne învață câte ceva pozitiv, până și evenimentele triste sau dureroase. Toate lecțiile învățate ne ajută să creștem și să ne dezvoltăm pe toate planurile.

În plus, este mai ușor să treci peste o despărțire dacă alegi să te concentrezi pe avantajele pe care și le aduce. Da, nu este deloc un capăt de lume să fii singur/ă, după cum vei vedea și în cele ce urmează:

1. Gândește-le la motivul pentru care v-ați despărțit

Dacă relația voastră nu mai funcționa, atunci decizia de a vă despărți a fost cea mai bună pentru amândoi, chiar dacă a fost dificil să acceptați asta. Relațiile de iubire nu au fost făcute pentru a aduce chin și suferință, așa că nu ar trebui să rămâi vreodată alături de o persoană care te rănește atât de mult, chiar și fără să intenționeze asta. Bucură-te de faptul că, oricare ar fi fost problemele dintre voi, de acum încolo nu mai trebuie să îți faci griji pentru acestea. După ce realizezi acest lucru, te simți eliberat/ă.

2. Acceptă faptul că te-ai schimbat și că ai devenit o variantă mai bună a ta

O relație ne învață multe lucruri, dar și o despărțire îți oferă lecții importante. Poate că nici nu credeai că poți face asta, dar ai învățat că ești mai puternic/ă decât aveai impresia. Nu este un lucru ușor să îți iei rămas bun de la cineva și să redescoperi viața de persoană singură, așa că ai toate motivele de mândrie. Acum este momentul potrivit să înveți să te pui pe primul loc și să înveți să te iubești, tocmai pentru ca apoi să te poți dedica iubirii pentru altcineva. Până atunci, răsfață-te și bucură-te de tot ce e mai bun din jurul tău, pentru că meriți!

3. Bucură-te de tot timpul liber pe care îl ai

Pentru unii, prea mult timp liber poate părea o corvoadă, dar nu trebuie să fie deloc așa. Acum, că ai la dispoziție tot timpul din lume și că nu mai depinzi de nimeni, îți permiți să ai grijă de propria persoană și să dedici timp hobby-urilor și plăcerilor pe care le-ai neglijat până acum. Și prietenii tăi vor fi încântați să ieșiți din nou ca o vorbă, ca în vremurile bune.

Citește restul articolului aici