MENIU

5 mituri şi prejudecăţi despre ţânţari

Când vine vara, un singur lucru te descurajează: nesuferiţii ţânţari. Iată câteva mituri şi prejudecăţi despre ţânţari lămurite de dr. Janet McAllister, cercetător la Centrul pentru Prevenirea bolilor din Statele Unite.

1. Toţi ţânţarii sunt la fel

Mulţi oameni spun că diferenţa dintre un ţânţar sau altul este aceeaşi dintre o pisică de casă şi una maidaneză. În realitate, însă, ţânţarii sunt foarte diferiţi, iar comparaţia ar putea fi că cea dintre o pisică şi un leu. Unii dintre ei sunt foarte “pretenţioşi” la mâncare, spune dr. Janet McAllister. Ţânţarii au comportament în funcţie de regiunea în care se află şi poartă boli diferite, în funcţie de specificul zonei. Singurul lucru în comun, indiferent de specia de ţânţari, este că doar femelele înţeapă oamenii.

2. Toţi ţânţarii sunt purtători de boli

Sunt peste 3.000 de specii de ţânţari în întreaga lume, însă numai câteva sute sunt importante din punct de vedere medical. Şi asta pentru că majoritatea preferă amfibienii şi reptilele şi doar câteva sute înţeapă oamenii. Doar anumite specii sunt purtătoare de virusul encefalitei sau virusul West Nile, cele mai mari ameninţări ale sănătăţii publice.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate boli afecţiuni specii ţânari