MENIU

1 APRILIE. Noi restricţii pentru cei care au nevoie de REŢETE COMPENSATE sau BILET DE TRIMITERE

De la 1 aprilie, medicii de familie vor putea elibera reţete doar pentru 20 de pacienţi pe zi

Asigurat şi nu prea. De la 1 aprilie, statul vrea să impună noi restricţii pentru românii care au nevoie de reţete compensate sau bilete de trimitere către medicii specialişti. Pacienţii care vor merge la medicul de familie fără a avea programare vor plăti consultaţia. În plus, medicii vor avea voie să elibereze reţete şi bilete de trimitere doar pentru maxim 20 de pacienţi pe zi.

În prezent, medicii de familie au dreptul să consulte gratuit 20 de pacienţi pe zi. Aceşti 20 de pacienţi pot primi reţete compensate sau gratuite şi bilete de trimitere către medicii specialişti dacă este cazul. De multe ori însă, medicii de familie consultă 25, 30 de pacienţi pe zi. Aceştia îşi plătesc însă consultaţia, şi beneficiază de aceleaşi servicii ca şi primii 20 de pacienţi. 

De la 1 aprilie, ar urma ca aceşti pacienţi care îşi plătesc consultaţiile să nu mai beneficieze de reţete compensată sau de bilet de trimitere. Asta prevede noul contract cadru medicii care ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie.

Mai multe articole despre:
asigurare 1 aprilie 1 aprilie asigurat