Ultimele negocieri înainte de greva generală din spitale

 
Sorina Pintea, ultimele negocieri înainte de greva generală din spitale
Sorina Pintea, ultimele negocieri înainte de greva generală din spitale

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, ar putea avea miercuri o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din domeniul sanitar, pentru a discuta despre scăderile salariale apărute în urma aplicării Legii salarizării.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea s-a întâlnit în ultimele luni de 28 de ori cu sindicatele pentru a identifica soluţii la problema scăderilor salariale. Cu toate astea, greva generală din spitale pare inevitabilă.

Sistemul de Sănătate este la un pas de colaps. Protestele au continuat săptămâna trecută în multe spitale din ţară, iar sindicaliştii au anunţat că vor declanşa greva generală pe data de 11 mai.

"Miercuri, 2 mai, mă întâlnesc cu sindicatele. Prim-ministrul a format acel grup de lucru, alcătuit din manageri ai diverselor instituţii din subordinea comunităţilor locale sau a Ministerului Sănătăţii, care au prezentat un set de propuneri - nu vreau să le spun acum - şi care vor putea rezolva parţial, prin lege, partea de suplimentare a celor care au pierdut în urma aplicării legii. În toată această perioadă, am discutat cu foarte mulţi manageri. Da, există această constrângere din lege. Dar unii au găsit soluţii, alţii vor aplica soluţiile pe care le-am propus inclusiv eu, în calitate de ministru. Nu dorim să fie scăderi salariale", a afirmat ministrul, după ce a vizitat Spitalul din Pucioasa.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat recent la Cluj, că protestele din sănătate nu sunt o soluţie.

"De la bun început, de când s-a anunţat calendarul protestelor, le-am spus că asta nu este o soluţie. Soluţia este să stăm cu toţii să vedem ce facem, pentru că ICUTR, de exemplu, a fost cu foarte multe arierate. De ce acum arieratele au scăzut? De ce?! Pentru că este o bună gestionare. Până la urmă trebuie să ne uităm un pic şi în curtea noastră. De ce un spital funcţionează, şi funcţionează la jumătate din capacitate, dar toată lumea îşi ia salariul şi sporul la maxim?", a mai spus Sorina Pintea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?