Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atenție, vreme severă! Prognoza meteo până miercuri. Când scăpăm de ploi?

Sunday, 21 August 2016, 18:20 Sursă: REALITATEA.NET

VREMEA LUNI

Luni, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere în cea mai mare parte a ţării. Astfel, în vest si nord-vest, pe arii extinse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului iar temperatura va scadea semnificativ faţă de astazi. În restul ţării, vremea se mentine deosebit de caldă, izolat caniculară şi cu disconfort termic în sud-est iar fenomenele de instabilitate vor apărea, local, îndeosebi seara. Ploile vor avea şi caracter torenţial, vor fi însoţite şi de vijelii şi căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Temperaturile maxime vor avea valori de la 20 de grade în dealurile vestice şi până în jurul a 35 de grade în Bărăgan, sudul Moldovei şi Dobrogea continentală.

În București, vremea se va menține deosebit de caldă şi cu disconfort termic după-amiaza când temperatura va urca pîna în jur de 34 de grade. Spre seară se înnorează şi curind apar şi averse, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

La munte, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere în toată zona montană. Înnorările vor fi accentuate, la început în Carpaţii Occidentali, iar după-amiaza şi noaptea şi în celelalte masive şi se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor avea trecător aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Vor fi căderi de grindină. La amiază vor fi 21 grade la Păltinis, 24 la Predeal, 16 la Semenic, 21 la Sinaia, 20 la Arieseni si 17 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

La mare, cer variabil, cu înnorări temporare si cel mai probabil după-amiaza, averse şi descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 32 de grade, iar temperatura apei mării va fi cuprinsã între 24 şi 27 de grade.

În regiunile intracarpatice, nori, ploi ce pot fi însemnate cantitativ, vijelii şi grindină. Fenomenele vor înainta treptat pe teritoriul ţării dinspre nordvest. Temperatura in scădere semnificativă în Banat, Crişana şi Maramures, 21 de grade vor fi la Timisoara, Arad, Oradea la amiaza. În Transilvania, inaintea ploilor vor fi încă valori termice ridicate: 31 de grade la Târgu Mureş, 29 la Sibiu si 30 la Brasov.

În sud, încă o zi caldă, caniculară în Bărăgan unde la amiază temperatura ajunge la 35 de grade la Slobozia şi Călăraşi. Dar şi aici vremea se va răcori şi vin ploi numai ca asta se va intimpla către seara şi noaptea, începind cu vestul Olteniei.

În Dobrogea, cald pentru această dată, peste 30 de grade chiar si pe litoral, 33 de grade la Tulcea si 35 de grade la Medgidia.. Ploaia se amână şi aici pentru marţi.

În Moldova, o zi deosebit de caldă, cu maxime peste 30 de grade ce ajung în partea de sud a regiunii la 34-35 de grade. Cerul variabil peste zi se va înnora în partea a doua a zilei şi fenomenele de instabilitate nu vor întirzia să apară. Pot fi şi cantităţi însemnate de apă, vijelii si grindina.

VREMEA MARȚI

Mâine, vremea se va menţine în general instabilă. Vor fi averse şi descărcări electrice în zonele montane, local în sudul, centrul şi nord-estul ţării şi pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp şi pe spaţii mici va cădea grindină. Vântul va avea intensificări local în Moldova şi Dobrogea, dar și în timpul averselor, când trecător pot lua aspect de vijelie. Vor fi maxime între 23-24 de grade în depresiuni şi 33 de grade la Tulcea.

În București, ploi cu descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. 18-19 grade dimineata şi o maximă mai mică decât luni, in jur de 30 de grade.

VREMEA MIERCURI

Miercuri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Va mai ploua în aversă, local in sud-vestul, sudul ţării și în zonele montane, cu precădere după-amiaza și seara. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi cu totul izolate. Temperaturile maxime vor continua să crească ușor în jumătatea de vest astfel că vor trece de 25 de grade în toată ţara până la 31-32 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti vor mai fi condiții de averse și descărcări electrice. Maxima de 30-31 de grade.

Ultimele zile ale săptămânii vor fi mai calde decât în mod normal, cu maxime peste 25 de grade în toată țara și peste 30 în zonele de șes. Ploile se răresc semnificativ, dar vântul cu intensificări din estul țării va fi persistent.


Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA