Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperire uluitoare despre păianjeni

Wednesday, 15 March 2017, 23:26 Sursă: REALITATEA.NET

Pe baza informațiilor din 65 de studii realizate anterior, Martin Nyffeler de la Universitatea Basel din Elveția și Klaus Birkhofer de la Universitatea Lund University din Suedia și de la Universitatea Tehnologică Cottbus-Senftenberg din Germania, au estimat cât de mulți păianjeni trăiesc în prezent în șapte tipuri de biom de pe planetă, potrivit Agerpres.ro.

Concluzia lor: circa 25 de milioane de tone metrice. Cele mai populate de păianjeni sunt regiunile împădurite, pășunile și zonele cu arbuști, acestea fiind urmate de terenurile agricole, deșerturi, zone urbane și tundre.

Oamenii de știință au utilizat ulterior două modele simple pentru a calcula numărul de insecte ce cad pradă păianjenilor din toată lumea în fiecare an.

În prima fază, ei au luat în considerare cantitatea de hrană de care păianjenii au nevoie în general pentru a supraviețui, ca și datele statistice cu privire la biomasa medie per păianjen per metru pătrat în diverse tipuri de biom. A doua fază a cercetării a fost bazată pe observațiile de pe teren cu privire la modul de capturare a prăzii, combinată cu estimările privind numărul de păianjeni pe metru pătrat. Conform extrapolărilor, între 400 și 800 de milioane de tone de pradă este ucisă de păianjeni în fiecare an.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE