Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO | La mulți ani, Leonard Doroftei! ”Moșul” schimbă astăzi prefixul: 50 ani!

Friday, 10 April 2020, 11:38 Sursă: realitateasportiva.net

Autor: Realitatea Sportiva

”Moșul” s-a retras din box în 2004, după ce a fost învins prin knockout de canadianul Arturo Gatti.

De-a lungul carierei sale, Doroftei a disputat 24 de partide și a fost campion mondial în versiunea WBA, la categoria semi-mijlocie, aproape 2 ani, până în octombrie 2003, când a pierdut centura fiindcă nu s-a încadrat în greutatea oficială înaintea meciului de la București, în care trebuia să și-o apere, în fața panamezului Miguel Calist.

În 2002, fostul mare pugilist a fost decorat de către preşedintele României cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în Grad de Cavaler.

În cele 24 de partide disputate în cariera sa, ”Moșul” a înregistrat următoarele rezultate: a învins de 22 de ori, printre care 8 victorii au fost prin KO, are un meci egal și o singură înfrângere.

Ca amator, Leonard a fost campion mondial, în 1995, şi campion european, în 1996, și are două medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în 1992, şi Atlanta, în 1996.

După ce s-a retras, Doroftei a ocupat și o funcție oficială. Fostul mare pugilist a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, funcţie pe care a deţinut-o din 2012 până în 2015.

Ajuns la 50 de ani, ”Moșul” își petrece ziua de naștere în Canada, țară în care a ales să plece definitiv din România după problemele avute cu pub-ul din Ploiești.

”50 de ani împliniti în carantină, dar când vin acasă ne facem de cap!!” a scris Doroftei pe rețelele de socializare.

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net.

Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT