Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste excelentă pentru judo-ul românesc. Campioana Corina Căprioriu s-a întors în competiție

Sunday, 07 January 2018, 09:45 Sursă: REALITATEA.NET

Corina Căprioriu a lipsit mai mult de un an din judo. Dar a fost convinsă să se întoarcă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

”Practic acest sport de când mă știu. Am intrat într-o sală de judo la 6 ani și jumătate. Încă iubesc tot ce înseamnă judo, iubesc trăirile pe care le întâlnesc în timpul competițiilor chiar și oboseala de după antrenamente și din timpul antrenamentelor”, spune Căprioriu.

Odată cu reîntoarcerea Corinei, echipa feminină a fost reîntregită.

Preşedintele Federaţiei Române de Judo a afirmat că decizia sportivei în vârstă de 31 de ani de a reveni în competiţie este o mare bucurie atât pentru judoul românesc, cât şi pentru mişcarea olimpică.

"Corina a avut un 2017 cu două experienţe care au aşezat-o ca adult, ca şi campion. Una este de tip uman, s-a căsătorit, un eveniment fericit pentru că şi-a legalizat relaţia veche cu actualul soţ (n.r. - luptătorul Ştefan Gheorghiţă). Iar a doua experienţă a fost cea de spectator avizat al competiţiilor internaţionale de judo. Lucru care a convins-o în mod clar că se poate califica în continuare pentru marea performanţă. Am avut multe discuţii cu ea în care am lăsat-o să se lămurească singură asupra potenţialului ei de judoka actual şi viitor. Iar faptul că a luat decizia de a reveni în competiţii e o mare bucurie, nu doar pentru mine, ci pentru întreg judoul românesc şi mişcarea olimpică din România", a spus Guşă pentru Agerpres.

Preşedintele FRJ este convins că judoka română va avea în continuare rezultate de excepţie pe plan internaţional. "Cunosc bine categoria ei de greutate în plan internaţional (n.r. - 57 kg) şi sunt convins că după o perioadă de acomodare, cel mai târziu în toamna acestui an, vom putea vorbi despre rezultate mai mult decât semnificative ale Corinei. Concurenţa cu Loredana Ohâi pe această categorie e un fapt benefic care le va ajuta pe amândouă în carieră", a afirmat Cozmin Guşă.

”2018 ne-a adus un cadou fenomenal: Corina Căprioru s-a întors la pregătire. Odată cu ea s-a întors sănătoasă și Andreea Chițu. Deci avem un lot reunit al judo-ului feminin de foarte bună calitate”, a declarat și FLORIN BERCEAN, antrenor principal al lotului Olimpic feminin.

Corina Căprioriu este una dintre cele mai bune judoka române din ultimii ani. De-a lungul carierei, ea a ajuns vicecampioană olimpică și a câștigat mai multe medalii la Mondiale și Europene. Toate loturile olimpice de judo s-au reunit la Cluj Napoca, pentru un stagiu de pregătire. Vor urma mai multe antrenamente, dar și competiții.

 
Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT