Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un sportiv din Sfântu Gheorghe a doborât recordul mondial la săritura cu bicicleta pe o roată

Saturday, 23 April 2016, 21:09 Sursă: REALITATEA.NET

Pe o scenă amplasată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în fața câtorva sute de spectatori, a viceprimarului Tischler Ferenc, a unui notar public și a unui reprezentant al Federației Române de Ciclism, în calitate de martori, Orban Barra Gabor a sărit de 561 de ori pe roata din spate a bicicletei, depășind recordul deținut de un italian, care a realizat anul trecut 495 de sărituri, scrie Agerpres.

'Sunt foarte fericit. (...) La 450 de sărituri am simțit că, gata, nu mai pot, dar atunci cineva din public a început să strige și a mai venit o doză de adrenalină și am reușit să fac recordul. Fără public nu știu dacă aș fi putut. (...) Fizic trebuie să ai forță la maximum, după 300 de sărituri te doare peste tot, mâini, picioare, spate și trebuie să reziști. (...) Zilnic mă antrenez patru ore, din care 30 de minute alergare, sărituri cu coarda, exerciții pentru întărirea brațelor, dar cel mai mult contează antrenamentul cu bicicleta', a declarat Orban Barra Gabor.

În urmă cu doi ani, sportivul covăsnean a stabilit două recorduri mondiale omologate de Guinness World Record, la mersul cu bicicleta cu spatele (27,58 de metri) și la săritura pe o roată (309 sărituri).

Recent, tânărul covăsnean a participat la concursul 'Românii au talent', iar juriul, impresionat de prestația sa, l-a trimis direct în semifinală.

Purtătorul de cuvânt al Zilelor Sfântu Gheorghe, Erdely Andras, a declarat că momentul a fost filmat, iar înregistrarea urmează să fie trimisă la responsabilii Guinness Book, care vor decide dacă o validează și omologhează oficial.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT