Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tecău vede un parteneriat ideal cu Halep! “Are o calitate extraordinară”

Wednesday, 19 December 2018, 20:16 Sursă: REALITATEA.NET

Horia Tecău, alături de Florin Mergea, a cucerit medalia de argint în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia), în 2016.

Simona Halep (27 de ani) a jucat puține meciuri în carieră la dublu, în timp ce Horia Tecău (33 de ani) ocupă locul 27 în ierarhia de dublu ATP și are în palmares 35 de titluri.

Simona nu joacă foarte des dublu sau dublu mixt, dar are o calitate extraordinară într-un astfel de cuplu. Răspunde imediat la ceea ce-i ceri, execută perfect planul. De exemplu, dacă îi spui că trebuie să joace în picioarele adversarului, atunci acolo va fi mingea. Chiar dacă nu are reperele pentru jocul de dublu, nu cunoaşte toate poziţionările, abilităţile sale fenomenale ne-ar putea permite nu numai să ne calificăm, ci chiar să emitem pretenţii la o medalie. Simona şi-a îmbunătăţit serviciul în 2018, aşa că slăbiciunea unei echipe de mixt, adică momentul în care serveşte fata, nu mai este o problemă importantă“, a spus Tecău la DigiSport.

Recent, COSR a anunțat lotul olimpic de tenis al României, format în urma propunerilor venite din partea Federaţiei Române de Tenis: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Irina Bara, Raluca Olaru, Marius Copil, Horia Tecău, Florin Mergea.

Calificarea acestora la Jocurile Olimpice de la Tokyo va depinde de clasarea în ierarhiile mondiale WTA și ATP.

În proba de dublu mixt, la Olimpiadă se califică 16 echipe, aşa că în acest moment noi am putea merge doar cu o singură echipă prin prisma clasamentului, adică Simona Halep şi cu mine. Apoi, dacă una dintre fete ar urca în primele 10, poate că s-ar putea forma încă un cuplu alături de Florin sau de Marius“, a mai declarat Horia Tecău la DigiSport.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT