SOCI 2014. Dezastrul de la Soci: jurnaliştii, primiţi la hoteluri în construcţie, fără apă sau uşi

Wednesday, 05 February 2014, 11:56 Sursă: REALITATEA.NET

SOCI 2014. Vineri se dă startul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, dar pregătirile par departe de a fi finalizate. Jurnaliştii care au ajuns în Rusia i-au prins pe organizatori pe picior greşit, scrie The Guardian, citat de Realitatea TV. Oamenii s-au trezit că nu au camere de hotel sau că sunt nevoiţi să îşi împartă spaţiul cu echipele de construcţie, că nu au apă sau Internet.

Adaugă părerea ta

SOCI 2014. Miliardele folosite de ruşi pentru organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci nu au fost de ajuns pentru a evita un mic dezastru de imagine. Jurnaliştii ajunşi în oraş au descoperit că hotelurile nu sunt deloc pregătite pentru a-i primi. Nici oraşul, în general, nu arată prea bine.

"Cineva a dormit în patul meu", a scris pe Internet un jurnalist canadian, care a avut neplăcuta surpriză să îşi vadă camera de hotel din Soci întoarsă cu susul în jos când a intrat pentru prima dată. Bărbatul citat de The Guardian susţine că hotelurile în care vor fi cazaţi jurnaliştii nu sunt finisate, iar muncitorii încă se plimbă pe holuri, instalând reţeaua electrică sau montând uşile!

"CNN a rezervat 11 camere de hotel pentru Jocurile Olimpice, în urmă cu cinci luni. Suntem aici de o zi şi ni s-a oferi doar o singură cameră", a scris pe Twitter corespondentul american Harry Reekie. În disperare de cauză, omul a transmis un mesaj pe reţeaua de socializare către Dimitri Chernişenko, preşedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice, căruia i-a cerut ajutorul. Acesta din urmă l-a sfătuit pe jurnalist să nu se mai gândească la hotel şi se bucure de peisajul muntos din Soci!

La rândul lor, mulţi jurnalişti care au vrut să folosească Internetul s-au trezit că reţeaua wi-fi nu a fost încă instalată! Oamenii au lansat sute de critici. S-au plâns de lipsa încălzirii în camere, dar şi de faptul că sunt nevoiţi să lucreze alături de echipele de constructori. Organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarnă au afirmat în mod repetat că pregătirile vor fi finalizate până la ceremonia de deschidere, care va avea loc pe 7 februarie. Costul competiţiei sportive se ridică la 51 de miliarde de dolari, iar suma ar putea să crească în continuare, scrie presa.

Washington Post citează la rândul său observaţiile jurnaliştilor ajunşi la Soci. Aceştia se plâng că nu au apă în hotel, că hotelul nu are recepţie, că uşa camerei lor nu are clanţă. Imagini cu perdele căzute, cu apa murdară "periculoasă pentru sănătate", aşa cum avertizează autorităţile de la Soci, sau cu guri de canal fără capac au circulat intens pe reţelele de socializare.