Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Simona Halep, mulțumită de parcursul la Openul Australiei. „Am jucat bine. Nu am regrete”

Monday, 21 January 2019, 18:38 Sursă: REALITATEA.NET

După o oră și 48 de minute de joc, Serena Williams (locul 16 WTA) a câștigat cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4.

Americanca în vârstă de 37 de ani a ajuns la cel de-al 50-lea sfert de finală într-un turneu de Mare Șlem și vizează trofeul cu numărul 8 la Openul Australiei.

Totul a fost prea rapid în primul set, dar nu m-am speriat. Știam că pot să joc mai bine, dacă mă mișc mai bine și dacă lovesc mingile mai puternic. După primul set, am simțit focul din interiorul meu și mi-am spus ‘Acum începe meciul’. A fost mult mai bine, game după game, și am căpătat mai multă încredere.

Serena a servit foarte bine în momentele în care aveam mingi de break. Am fost agresivă în acele game-uri. Cred că am îmbunătățit multe în această privință, dar să spunem că am avut puțin ghinion în acele momente. A fost un meci bun, deci nu mă pot plânge.

Poate că trebuia să variez mai mult serviciul, plasamentul mingilor. Toată lumea știe că nu pot să servesc puternic. Serena returnează foarte bine, stătea atât de aproape de linia de fund a terenului… simți presiunea. Am servit OK, dar nu la nivel maxim„, a spus Simona Halep, în cadrul unei conferințe de presă.

Românca a declarat că nu simte presiunea de a fi lider mondial WTA, deși poate pierde această poziție după turneul de la Melbourne.

Nu am simțit că sunt favorită și nici nu m-am gândit la asta. Am încercat să intru cu încredere pe teren, având în vedere că ocup această poziție (n.a. – locul 1 mondial). Nu mai sunt intimidată de Serena. Am luptat din greu azi și am fost foarte aproape.

Am jucat bine, având în vedere că nu m-am pregătit atât de mult. Am avut cea mai grea tragere la sorți, dar m-am simțit bine aici. Nu am regrete!

Dacă voi pierde prima poziție în lume după acest turneu, va apărea o șansă în următorul turneu să revin. Obiectivul principal este să joc fiecare meci, cât pot de bine, clasamentul nu mai contează la acest nivel pentru mine. Vreau să fiu pregătită 100% pentru fiecare confruntare. Contează mai mult clasamentul la finalul anului, așa că nu sunt stresată. Mă duc acasă, mă voi odihni și voi urmări tenis„, a mai spus Simona.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT