Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Simona Halep, eșec neașteptat la Roland Garros! Unde a greșit românca. Analiza experților

Sunday, 04 October 2020, 20:36 Sursă: realitateasportiva.net

Autor: Realitatea Sportiva

Evoluția principalei favorite a competiției a fost analizată de către foștii mari jucători Tim Henman și Alex Corretja.

Iga Swiatek (19 ani, locul 54 WTA) a jucat perfect și nu i-a cedat nicio șansă de break româncei. Tactica ofensivă a polonezei a dat roade, reușind 30 de lovituri câștigătoare.

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) nu a jucat rău, dar nu a putut să schimbe planul de joc din mers și să-i pună probleme polonezei. Românca a avut 12 lovituri câștigătoare și a comis 15 erori neforțate.

Anul trecut, tot în optimi la Roland Garros, Simona Halep o învingea pe Iga Swiatek cu scorul 6-1, 6-0.

A fost un meci de mare calitate. De pe linia din spatele terenului, Swiatek a dictat jocul. Uneori, numărul erorilor neforțate poate să fie ridicat, cu această tactică. Dar, de la început până la final, Swiatek a dominat clar. A jucat cu multă încredere, e o mare surpriză să o învingi pe principala favorită a turneului.

Într-un astfel de meci, trebuie să fii activ, să ataci, pe mingi bine gândite. Doar Swiatek a dictat jocul, a arătat o tehnică splendidă. În plus, condițiile sunt diferite anul acesta la Roland Garros. E frig, mingile sunt grele, nu cred că o avantajează pe Simona. Dar Halep a arătat un tenis foarte bun în ultima perioadă. Azi, pur și simplu a întâlnit o adversară mai bună, a jucat fantastic Swiatek“, a spus britanicul Tim Henman la Eurosport.

Vezi pe realitateasportiva.net ce a spus și spaniolul Alex Corretja.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT