Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Simona Halep. De ce a ţinut neapărut românca să joace accidentată la Beijing. Cât a câştigat, astfel

Monday, 05 October 2015, 08:13 Sursă: REALITATEA.NET

Ce a spus Simona Halep, după eliminare:

"Am dureri la tendonul lui Ahile. E mai rău decât am crezut iniţial. M-am gândit că sunt bine şi că pot juca, dar nu a fost aşa. Nu vreau să forţez şi să sufăr o accidentare mai gravă. Aşa sper să mă recuperez repede şi să fiu sănătoasă la următorul turneu.

Am simţit dureri uşoare la Guangzhou, puţin mai mari la Wuhan, iar aici a fost cel mai rău. Am nevoie de câteva zile de pauză. Toţi jucătorii au accidentări uşoare în cursul unui an, deoarece jucăm multe meciuri. Sper să pot juca la Turneul Campioanelor, acesta a fost obiectivul meu din acest an".

De ce a ţinut Halep să joace la Beijing, deşi anunţase încă de vineri că este accidentată:

A surprins îndârjirea cu care românca a ţinut să joace la Beijing, în condiţiile în care Serena Williams (1 WTA) şi Maria Şarapova (3 WTA) au renunţat la acest turneu tot din motive medicale. Spre deosebire de ele, Halep a ţinut cont de un aspect important, cel financiar, conform adevarul.ro.

Concret, potrivit regulamentului WTA, jucătoarele din Top 10 vor primi bonusuri consistente, dacă vor juca în toate cele patru turnee Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid şi Beijing) şi în patru din cele cinci competiţii Premier 5 (Dubai, Roma, Cincinnati, Toronto, Wuhan). Aceste bonusuri variază în funcţie de locul ocupat de o jucătoare în Top 10.

Pentru Halep, care şi-a asigurat locul 2 WTA până la finalul anului, prima va fi de 300.000 de dolari pentru prezenţa ei la toate turneele Premier Mandatory, plus 300.000 de dolari pentru că a jucat şi în toate competiţiile Premier 5. Dacă n-ar fi jucat la Beijing, Simona ar fi pierdut 300.000 de dolari.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT