Scandal în sportul românesc. Gabriela Szabo, atac dur la o fostă atletă: "Doamne, ce am ajuns!"

Friday, 25 November 2016, 17:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

După ce fosta atletă Monica Iagăr a fost numită vineri în funcția de președinte al Clubului Sportiv Dinamo București, marea campioană Gabriela Szabo a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care o critică pe aceasta considerând-o neprotivită pentru post din cauza problemelor legate de dopaj din trecut.

"Ruşinea Sportului Românesc! Fosta sportivă cu probleme de dopaj şi comportament numită de Ministerul de Interne, să conducă clubul Dinamo. Doamne ce am fost o dată în sport şi ce am ajuns!Sistemul nostru este bolnav! Nu cred că se va vindeca", a scris Szabo.

Monica Iagăr este una dintre performerele atletismului românesc în proba de săritură în înălțime. Printre cele mai bune rezultate ale sale se numără titlul european obținut la Budapesta (1998), în același an reușind să cucerească aurul continental și la competiția indoor de la Valencia. Ea este deținătoarea recordului național, atât în sală (2,03 metri — al șaselea rezultat mondial din toate timpurile), cât și în aer liber (2,02 metri). Finalistă la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Sydney 2000 și Atena 2004, și la trei ediții ale Campionatelor Mondiale, ea a fost desemnată cea mai valoroasă săritoare în înălțime a anului 1998 de către revista "Track and Field". Între performanțele sale se mai numără și două medalii obținute la Campionatele Mondiale Universitare, aur în 1999 și argint în 1997.

Monica Iagăr îi succede în funcție lui George Cosac, care a îndeplinit atribuțiile postului de președinte în perioada noiembrie 2015 — noiembrie 2016, acesta urmând să revină în funcția de vicepreședinte al CS Dinamo.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ALTE SPORTURI