Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România participă cu 5 seniori și 5 juniori la Europenele masculine de gimnastică de la Berna

Thursday, 28 April 2016, 13:12 Sursă: REALITATEA.NET

Din lotul de seniori, antrenat de Ioan Suciu, Ștefan Gal și Ionuț Corlaci, fac parte Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Bățagă, Andrei Muntean și Vlad Cotuna, care, în aceeași componență, plus Andrei Ursache, s-a clasat pe locul 5 la turneul preolimpic de la Rio de Janeiro și a ratat calificarea la JO 2016, potrivit Agerpres.

Lotul de juniori, condus de antrenorii Cornel Burduhosu și Adrian Ianculescu, este compus din Iosif Costea, Rafael Szabo, Eduard Gavrilă, Cătălin Drunea și Alexandru Bănicioiu.

În concursul rezervat seniorilor participă 323 de gimnaști din 37 de țări, iar în cel al juniorilor s-au înscris 165 de sportivi din 37 țări. Din delegația română mai fac parte Eugen Cățean și Dan Grecu, în calitate de arbitri.

Competiția debutează miercuri 25 mai cu calificările din concursul juniorilor, iar joi intră seniorii în concursul de calificare. Vineri este programată finala la individual compus juniori. Seniorii, care nu au finala la individual compus, vor evolua sâmbătă în finala pe echipe, iar duminică se dispută finalele pe aparate la juniori și seniori.

În 2015, la Europenele de la Montpellier, Marius Berbecar a cucerit argintul la paralele.

Componența lotului feminin, care va participa la CE de la Berna (1-5 iunie), va fi comunicată după 2 mai, informează FR de Gimnastică.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT