Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Anghel Iordănescu, declaraţii ŞOCANTE: Atât am putut. Acum îmi doresc să plec în concediu

Monday, 20 June 2016, 00:25 Sursă: REALITATEA.NET

Selecţionerul spune că atât a putut echipa naţională. Cât despre demisia de la Naţională nu se pune încă problema şi că acum îşi doreşte să plece în concediu.

"Chiar nu ne reproşăm nimic. Regretăm rezultatul, dar nu e o seară aşa neagră cum o vedeţi dumneavoastră. Înfrângerea a venit de la echipa Albaniei, care are 21 de jucători care activează în străinătate. Au fost foarte multe momente când echipa noastră a fost la cârma jocului. Ne reproşăm că am primit din nou un gol parabil, într-un moment în care jocul era în favoarea noastră. În repriza a doua am încercat să revenim în joc, am împins jocul mult, dar din păcate nu am reuşită să marcăm. Nu pot să fiu supărat pe jucătorii noştri, şi-au dorit, au alergat, au încercat să controleze jocul, dar ăsta este fotbalul. Echipa noastră în repriza a doua a fost prezentă în joc, dar ne-a lipsit finalizarea. Au fost şi oportunităţi. Ocazii clare nu am avut, dar dacă aveam «feeling» la finalizare poate puteam să marcăm. Nu am ce să le reproşez jucătorilor", a spus Iordănescu la Dolce Sport.

Anghel Iordănescu a precizat că eşecul în faţa Albaniei nu "cade bine", dar albanezii nu mai sunt cum erau cu câteva decenii în urmă. "Nu ne cade bine o înfrângere din faţa Albaniei, dar nu mai consideraţi Albania de pe vremea lui Dobrin sau Dumitrache. Albania a progresat enorm de mult. Dacă vreţi să fim realişti trebuie să înţelegem că pentru noi a fost o performanţă că am ajuns aici", a adăugat el.

Selecţionerul a menţionat problemele legate de unii dintre jucătorii din lotul României. "Lucică Sânmărtean este mai greu să înceapă meciul ca titular în condiţiile în care nu mai este la prima tinereţe. Sunt opt jucători care nu au contracte, care nu au un viitor sigur", a menţionat Iordănescu.

Întrebat la ProTV dacă va continua la echipa naţională, Iordănescu a răspuns: "Întrebaţi-l pe preşedintele Burleanu!" Chestionat apoi dacă doreşte să continue, antrenorul a precizat că vrea să plece "în concediu".

Iordănescu nu consideră drept "ruşinoasă" eliminarea României: "Deloc. Am obţinut  un punct, am marcat două goluri şi sunt echipe care au pierdut la trei goluri diferenţă, la două goluri diferenţă. Din punctul meud e vedere, dacă analizăm situaţia fotbalului nostru, eu zic că a fost o performanţă că am fost aici. Că ne-am fi dorit mai mult, asta e cu totul altceva".

Selecţionerul nu a mai vrut să răspundă la întrebarea dacă România a fost cea mai slabă echipă de la Euro-2016.

România a făcut cel mai slab meci al său la EURO 2016 și a pierdut după 68 de ani în fața Albaniei, prin golul marcat de Armando Sadiku (43).

Meciul cu numărul 100 pentru Iordănescu pe banca tehnică a naționalei României a fost unul cu ghinion, având în vedere contraperformanța înregistrată. Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT