Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Răspunsul FRF la scrisorile lui Hagi, în care spunea că elevii lui sunt defavorizaţi

Friday, 14 October 2016, 10:01 Sursă: REALITATEA.NET

La 21 septembrie, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al clubului Viitorul Constanţa, a precizat, conform mediafax, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că jucătorii săi nu sunt promovaţi la loturile naţionale pentru a nu le creşte cota.

“Niciodată FRF nu a avut un conflict cu domnul Hagi. Dacă alţi colegi au spus alte lucruri... Fiecare antrenor de la loturile naţionale are stipulat în contract un obiectiv de performanţă. Nu poţi să-i ceri să facă performanţă spunându-i să nu ia jucători de acolo sau de dincolo. Pentru că orice antrenor va întreba de ce i se mai impune un obiectiv de performanţă. Am încercat să trecem peste toate aceste pseudo-conflicte. Au existat discuţii, iar eu am încercat să ţin legătura cu cei de la Academia Hagi. Nu cred că mai trebuie să lăsăm să se rostogolească acest aşa zis conflict.

Facem precizarea că federaţia organizează Liga Elitelor pe sectorul de juniori. Atât timp cât aduce un plus fotbalului şi nu face altceva decât să ajute la dezvoltarea fotbalului nu cred că domnul Hagi are ceva împotrivă. Nu joacă împotriva unor echipe slabe şi nu cred că ar vrea să joace împotriva unor echipe necompetitive. Cred că-l ajută această competiţie. Deja au apărut fotbalişti şi la dumnealui şi la alte echipe. Vedeţi şi utilitatea regulii U21, care uşor, uşor, işi va spune cuvântul. Oricând FRF e deschisă la un dialog cu Hagi pentru bunul mers al fotbalului”, a declarat Bodeanu la Digi Sport.

Potrivit datelor publicate de către Federaţia Română de Fotbal, FC Viitorul a avut în medie 3 jucători titulari la fiecare meci al naţionalei României U21. Totodată, în ultimul an, la acţiunile selecţionatei Under 19 au participat 11 jucători legitimaţi la Academia Hagi plus încă doi care aparţin Academiei, dar sunt împrumutaţi. În privinţa minutelor jucate în ultimul an la nivel Under 19, în top trei se regăsesc doi fotbalişti de la Academia Hagi.

În schimb, Centrele de Excelenţă ale FRF au dat foarte mulţi jucători la naţionala U17. Nu mai puţin de 11 fotbalişti au fost convocaţi de la Centrul de Excelenţă Timişoara (locul 5, Seria de Vest), Centrul de Excelenţă Târgu Mureş (locul 11, Seria de Vest) şi Centrul de Excelenţă Buzău (locul 9, Seria de Est), asta în condiţiile în care Academia Hagi a dat doar doi fotbalişti şi conduce Seria de Est.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT