Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rădoi, soluția unică pentru FRF! Burleanu: „Nu este un mandat pe termen scurt”. Obiectivele noului selecționer

Tuesday, 26 November 2019, 19:11 Sursă: Realitatea.NET

Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal l-a propus pe Mirel Rădoi pentru funcția de selecționer al primei reprezentative, după plecarea lui Cosmin Contra.

Mirel Rădoi (38 de ani) este selecționerul naționalei de tineret din august 2018 și a calificat echipa la EURO 2019, apoi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Am avut o susținere unanimă din partea CEx pentru a deschide procedura de negociere și de semnare a contractului cu Mirel Rădoi. Nu voi oferi detalii financiare, vom confirma acordul în perioada următoare, nu e nimic oficial.

Obiectivul mandatului lui Mirel Rădoi este de a continua să inspire sute de mii de copii să joace fotbal în România și de a oferi o speranță antrenorilor tineri care sunt la început de drum. Sunt două căi: calificarea la Campionatul European din 2020 și participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Nu este un mandat pe termen scurt, pentru un meci sau două. Este un mandat care propune un proces de construcție la echipa națională. Este un mandat pe doi ani, cu câteva obiective intermediare.

Mirel Rădoi reprezintă varianta numărul 1 pentru FRF și ne bucurăm că nu a fost nevoie să avem alți antrenori pe prima poziție și să fim poate refuzați. Suntem foarte încrezători în privința acestei decizii. Sunt sigur că reprezintă varianta cea mai bună pentru echipa națională astăzi.

Mirel Rădoi va conduce naționala și la Olimpiada din 2020 și ăsta e un avantaj suplimentar. În luna martie și luna iunie, va avea posibilitatea să reîntâlnească jucătorii pe care îi cunoaște de la U21.

Mirel Rădoi are experiența de a ne califica și asta a dovedit-o în meciuri decisive. Mirel a reușit să demonstreze ca selecționer, în primul rând, ceea ce pentru noi este cel mai important. Vedem astăzi la nivel de primă reprezentativă foarte mulți jucători pe care Mirel i-a pregătit la naționala de tineret, îi cunoaște cel mai bine.

Mirel Rădoi este cel mai îndreptățit să conducă naționala în acest moment și cel mai în măsură să ne califice la EURO 2020. Dacă Mirel Rădoi ar fi refuzat această propunere, cu siguranță am fi mers mai departe către alți antrenori„, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Vezi pe realitateasportiva.net video cu conferința de presă a lui Răzvan Burleanu.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT