Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton a vorbit despre Năstase după ce românul a insultat-o pe Serena

Friday, 28 April 2017, 14:13 Sursă: REALITATEA.NET

Lewis Hamilton, în vârstă de 32 de ani, nu a rămas indiferent la comentariile rasiste ale lui Ilie Năstase şi, inspirat de mesajul Serenei Williams, s-a arătat impresionat de scrisoarea sportivei, care i-a transmis un mesaj dur lui Ilie Năstase luni, conform Mediafax.

"Susţin în totalitate ceea ce a spus ea", a declarat pilotul. "Cred că a fost frumos ceea ce ea a scris, fiind o femeie de culoare puternică, independentă. Cred că e minunată. Ea nu este doar unul dintre cei mai buni oameni pe care îi ştiu, dar este şi un lider înnăscut. Astfel că, decât să reacţionez într-un mod negativ, să citesc ceea ce a scris ea mă inspiră şi sper să îi inspire şi pe alţii", a spus Hamilton, potrivit celor de la The Guardian.

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams i-a răspuns, luni seara, prin intermediul unei postări pe Instagram, lui Ilie Năstase, catalogând drept rasiste comentariile făcute de către fostul tenismen român, cu privire la copilul ei nenăscut.

"Sunt dezamăgită să aflu că trăim într-o societate unde oameni precum Ilie Năstase pot să facă asemenea comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut sau comentarii sexiste împotriva colegelor mele.

Am spus-o o dată şi o voi spune din nou: această lume a ajuns atât de departe, dar mai avem multe de făcut. Da, am doborât atâtea şi atâtea bariere. Cu toate acestea, mai există multe altele. Acest lucru sau orice altceva nu mă împiedică să depun dragoste, speranţă şi pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să îmi arăt susţinerea faţă de ceea ce este corect", a scris Serena, prin intermediul unei postări pe pagina sa Instagram.

Jucătoarea în vârstă de 35 de ani a citat, apoi, un pasaj dintr-o poezie a americancei Maya Angelou: "Mie nu îmi e teamă, spre deosebire de tine. Vezi, eu nu sunt laşă. Satisfacţia mea te deranjează? Poţi să mă împuşti cu cuvintele tale... Poţi să încerci să mă ucizi cu ura ta, dar, precum aerul, eu mă ridic".

În final, Serena Williams i-a mulţumit Federaţiei Internaţionale de Tenis pentru sprijinul acordat. "Mulţumesc Federaţiei Internaţionale de Tenis pentru atenţia avută la faptele din acest caz. Ei vor avea sprijinul meu total", a încheiat sportiva americană.

Vineri, la conferinţa de presă de dinaintea confruntării România - Marea Britanie, din Fed Cup, Ilie Năstase a făcut un comentariu despre copilul nenăscut al Serenei Williams. "Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?", a afirmat Năstase, în timp ce Simona Halep oferea un răspuns în engleză, în acel moment, la o întrebare despre sarcina jucătoarei din Statele Unite ale Americii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT