Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nadia Comăneci: Trebuie să educăm părinţii să înţeleagă că sportul este important pentru copii

Thursday, 20 April 2017, 15:27 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebată, joi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire organizată de unul dintre sponsorii competiţiei ce măsuri ar lua pentru gimnastica din România dacă ar fi ministrul Sportului, Nadia Comăneci a declarat că, în prezent, baza de selecţia s-a subţiat faţă de perioada în care ea făcea gimnastică şi când era Daciada, scrie Mediafax.ro.

„Baza s-a subţiat, am avut o bază mult mai mare pe vremea când făceam noi gimnastică, era Daciada. În momentul când ai o bază aşa de mare e uşor să găseşti aceste talente, când baza se subţiază şi a început să se subţieze... Atunci când ai 8 – 10 şi trebuie să alegi 6 şi ai şi 3 accidentate, ai o mare problemă. Gimnastica în SUA a devenit foarte populară după 1984, fiecare copilaş vrea să facă gimnastică. În SUA, eu cu soţul meu avem o academie de gimnastică unde avem în jur de 1.500 de sportivi, care nu doresc neapărat să ajungă la Olimpiadă, dar gimnastica este un sport de bază bun pentru copii, pentru orice alt sport pe care îl fac. Noi nu avem această bază şi trebuie să motivăm şi să educăm părinţii să înţeleagă că sportul este important pentru copii. Asta este cea mai mare problemă”, a spus Nadia Comăneci.

La întâlnire au mai participat fostele gimnaste Andreea Răducan, Monica Roşu, antrenorul Octavian Bellu şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT