Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mircea Lucescu: Rapid este echipa care a adus talent în fotbalul românesc. Rapid trebuie să existe

Tuesday, 14 June 2016, 22:40 Sursă: REALITATEA.NET

„Tot timpul Rapid a fost echipa care a adus în fotbalul românesc mult talent. Este echipa care are o priză la public extraordinară. Când joacă Rapidul, stadionul arată altfel. Fotbalul din perioada mea nu exista dacă nu exista Rapidul. Era o echipă imprevizibilă. Eu am intrat în fotbalul mare cu două goluri marcate lui Rică”, a precizat Mircea Lucescu.

Acesta a amintit că istoria Rapidului este legată de istoria fotbalului românesc. De aceea crede că Rapid nu trebuie să intre în faliment. „Să ne aducem aminte de Mondialul din 1970 din Mexic. Echipa lui Angelo Niculescu de atunci a fost făcută din Rapid și Dinamo. Și am lăsat o impresie extraordinară”, a mai arătat Lucescu.

Mircea Lucescu a amintit și de marile performențe ale Rapidului de la finele anilor `90 și începutul anilor 2000. 

„Cel care are un mare merit în reconstrucția Rapidului este domnul Copos. A venit după mine în Italia. Lumea a participat la performanțele echipei. Am început rău și până la finalul campionatului am crescut de la meci la meci. Fără George Copos nu puteam reuși. Am fost pe la mai multe instituții să ne sponsorizeze. Am făcut baza Pro Rapid care este la baza performanțelor Rapidului”, a clarificat Mircea Lucescu.

Actualul antrenor al Zenitului mai spune că situația în acre a ajuns Rapid, dar și alte cluburi de tradiție din România au legătură cu investitori care au intrat în fotbal pentru a-și face nume și a da tunuri financiare. Lucescu precizează că asemenea lucruri trebuie judecate de oameni are înțeleg fenomenul fotbalistic.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT