Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Nelu Tătaru intervine în scandalul infectărilor cu coronavirus de la CFR Cluj: „Se poate întâmpla”

Wednesday, 29 July 2020, 13:55 Sursă: realitateasportiva.net

Autor: Realitatea Sportiva

Potrivit unui comunicat dat publicității de către CFR Cluj, rezultatele a 23 de persoane din club, care au fost confirmate inițial ca purtătoare a virusului Sars-CoV-2, au fost “fals-pozitive”.

Ministrul Nelu Tătaru susține că acest lucru nu este exclus și recomandă retestarea la câteva zile.

„Lucrându-se în serie, există şi o probabilitate ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează. Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive, prima dată şi negative, a doua oară. Fiecare punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii, şi testele”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Întrebat dacă nu i se pare ciudată situația de la CFR Cluj, ministrul Tătaru a răspuns: „Se poate întâmpla. Eu prefer, ca profesionist, să judec un caz sau un rezultat într-un context clinic şi să repet acel test de câte ori e nevoie. Un test la un pacient infectat, care luat în prima sau a doua zi poate fi negativ, dar dacă îl iau după două, trei zile sau a cincea, a şasea zi, cât este perioada maximă de reflecţie, să fie pozitiv”, a mai spus ministrul Tătaru.

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT