Mesajul lui Ambros Martin înaintea semifinalei cu Rusia. “Vom juca și pentru Cristina Neagu”

Friday, 14 December 2018, 12:10 Sursă: REALITATEA.NET

Selecționerul echipei naționale de handbal feminin, Ambros Martin, a declarat că ‘tricolorele’ vor fi motivate suplimentar înaintea semifinalei cu Rusia de la Campionatul European din Franța. Antrenorul iberic a subliniat importanța unei apărări solide în această seară, potrivit realitateasportiva.net.

Adaugă părerea ta

România și Rusia vor juca astăzi în semifinale, de la ora 18:30, la Paris. Cealaltă semifinală a EURO 2018, Franța – Olanda, va începe la ora 22:00.

Rusia, campioana olimpică, a impresionat la Campionatul European din Franța, pierzând un singur meci, cu Suedia, scor 30-39. Însă selecționerul rus Evgheni Trefilov a odihnit mai multe jucătoare de bază în ultima partidă a grupei principale.

Noi antrenorii nu suntem importanţi. Importantă este echipa noastră, ca fetele să se simtă bine, încrezătoare, relaxate, ştiu că se vor bate. Dar în acelaşi timp ştiu că trebuie să jucăm şi foarte bine, nu doar să luptăm. Trebuie să arătăm un handbal foarte bun dacă vrem să batem Rusia. Cunosc multe din jucătoarele lor, pentru că le pregătesc la Rostov Dov, dar din acest motiv ştiu şi cât de dificil va fi meciul, pentru că au foarte multă calitate.

Vom încerca să supravieţuim mâine, nu mai e vorba de tactică. Vom lupta ca nişte lei şi vom încerca să le împingem cu defensiva, încercăm să le facem nervoase. Trebuie să lucrăm foarte bine atât în apărare, cât şi în atac. Trebuie să avem control, să stăm bine în apărare pentru că ei sunt o echipă ofensivă, marchează foarte multe goluri. Defensiva trebuie să fie cu adevărat foarte bună, iar aşa putem să marcăm şi goluri pe contraatac“, a spus Ambros Martin, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul naționalei României, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior la genunchiul drept – în partida cu Ungaria – și va lipsi 6 luni de pe teren. Neagu (30 de ani) este cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European.

Este foarte dificil să jucăm fără Cristina. Nu va putea juca, dar va fi alături de noi. E o motivație pentru întreaga echipă să încercăm să învingem Rusia. Vom juca și pentru Cristina, toată lumea știe, ea își dorea să obțină un rezultat mare pentru România, și-a dat viața pentru națională. Când am ştiut că suntem în semifinale, reacţia Cristinei a fost uluitoare. A ieşit din cameră şi a început să ţipe de bucurie. Iar atunci, toate jucătoarele s-au adunat şi au fost împreună. Au fost sentimente extraordinare“, a precizat selecționerul României.