Marius Dunca: Nu mai avem bani pentru că au fost câștigate multe medalii

Tuesday, 13 June 2017, 18:43 Sursă: REALITATEA.NET

El a dat asigurări că medaliații vor fi în cele din urmă premiați pentru rezultatele obținute. "Sportivii mi-au golit deja visteria. Sincer nu mai avem bani în perioada aceasta pentru că au fost câștigate foarte multe medalii. Dar eu nu pot decât să mă bucur. Datoria și responsabilitatea mea este să fac bani ca să pot să premiez toți sportivii care merită și care reprezintă România. Dacă sportivii de la canotaj promit medalii și la Mondiale, atunci înseamnă că trebuie să avem un buget mult mai mare. Toate federațiile au luat medalii, și cele olimpice, și cele neolimpice. Solicitările sunt imense. În primul rând trebuie să facem o analiză. Cele olimpice devin o prioritate pentru mine în calitate de ministru, iar pe celelalte le analizăm pentru că încurajează sportul de masă și ne dorim și acest lucru. Până la urmă orice sportiv care reprezintă România la o competiție merită premiat", a spus ministrul.

Marius Dunca susține că MTS va obține banii necesari în urma rectificării bugetare. "Noi am bugetat tot, mergem la rectificare. Vor fi bănuți și pentru premiere și pentru organizarea unor competiții. Chiar am încurajat toți președinții de federații să organizeze cât mai multe competiții internaționale în țară. E o șansă uriașă să arătăm tuturor cum suntem noi, ca țară", a adăugat Dunca, conform Agerpres.

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a fost prezent, marți, la un eveniment organizat de Federația Română de Canotaj la Complexul Sportiv Național Snagov (Baza Nouă), la care au participat medaliații la Campionatele Europene din Cehia, precum și restul sportivilor din loturile naționale de canotaj, alături de președinta FRC, Elisabeta Lipă, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, și președinta Agenției Naționale Antidoping, Graziela Vâjială.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT