Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Joseph Blatter şi Michel Platini sunt cercetaţi pentru corupţie

Thursday, 08 October 2015, 10:35 Sursă: REALITATEA.NET

"Publicăm acest comunicat ca răspuns față de informațiile de presă legate de Comisia de etică a FIFA. Președintele Blatter nu a primit nicio notificare a unei recomandări luate împotriva sa", a precizat Cullen, într-un comunicat.

"Așteptăm ca această comisie de etică să îi audieze pe președinte și pe consilierii săi și să examineze probele, înainte de a face o recomandare disciplinară", se mai arată în text.

Mai multe media britanice au relatat în cursul zilei de miercuri despre o recomandare a Comisiei de etică pentru o suspendare de 90 de zile a lui Blatter, pus sub acuzație de justiția elvețiană. Presa britanică s-a bazat pe informații furnizate de Klaus Stoehlker, fost consilier al lui Sepp Blatter.

Comisia de etică a FIFA este reunită de luni la Zurich și își va încheia lucrările vineri, analizând situația lui Blatter, dar și cazurile principalului candidat la succesiunea elvețianului, francezul Michel Platini, președintele UEFA, și altui candidat, sud-coreeanul Chung Mong-joon.

Președintele demisionar Blatter face obiectul unei proceduri penale elvețiene, pentru faptul că i-a plătit 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro) lui Michel Platini, care a activat o perioadă în calitate de consilier al său.

Fostul căpitan al naționalei Franței, audiat deja de justiție în acest caz, nu a fost nici măcar convocat de comisia FIFA, potrivit anturajului său.

Lui Chung i se reproșează că a încercat favorizarea țării sale în procesul de candidatură la organizarea Cupei Mondiale din 2022, atribuită în cele din urmă Qatarului.

Sursa: Agerpres


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT