Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021. “Halep va avea aceleaşi şanse la o medalie.”

Wednesday, 25 March 2020, 12:18 Sursă: realitateasportiva.net

Autor: Realitatea Sportiva

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că decizia poate avea un impact negativ asupra jucătorilor români, cu excepția Simonei Halep.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc cel târziu în vara anului 2021, potrivit acordului între premierul Japoniei, Shinzo Abe, și președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach.

Jocurile Olimpice nu au fost niciodată amânate într-o perioadă de pace. În 1916, 1940 și 1944, competițiile au fost anulate din cauza războaielor.

Simona Halep va avea aceleaşi şanse la o medalie olimpică şi în 2021. Ea a ajuns la maturitate, nu este încă o sportivă în vârstă. E o sportivă matură care, în momentul în care îşi impune un obiectiv şi este focusată pe el, atunci are 95% la sută şanse să reuşească. Dar nu de Simona îmi este teamă mie, Simona e o perfecţionistă, o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului, mi-e teamă de ceilalţi jucători, care nu ştiu dacă vor mai avea anul viitor aceeaşi forţă de revenire. Adică aceeaşi dorinţă şi capacitate de a reveni acolo unde au fost sau chiar să depăşească acele locuri.

Toată mişcarea sportivă se va reseta în urma acestei amânări. De la vârstă, de la clasamente, de la tăria şi forţa de a relua pregătirile… totul se va reseta. Va fi un an pierdut. Iar după acest 2020 vom vedea cine are forţa de a reveni la parametrii maximi pentru a obţine performanţe. Se vor schimba ierarhii, bugetele alocate sportului vor fi mult diminuate şi vom vedea care va fi noua faţă a sportului, pentru că în mod sigur va fi alta, a spus George Cosac pentru Agerpres.

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT