Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Irina Begu face furori la turneul de la Istanbul

Friday, 28 April 2017, 16:02 Sursă: REALITATEA.NET

Begu (26 ani), numărul 33 mondial, a obținut victoria la capătul unui meci maraton de două ore și 45 de minute, în fața unei adversare modeste, Eraydin (22 ani), venită din calificări, ocupând doar locul 257 în ierarhia WTA, conform Agerpres.

Irina Begu, care a făcut multe greșeli simple în acest meci și care în mai multe rânduri a fost deranjată de gălăgioșii suporteri turci, a fost dominată clar în primul set, adjudecat de Eraydin cu 6-2. Românca a avut inițiativa în setul al doilea, în care a condus cu 2-0 și 3-1, însă turcoaica a revenit și a egalat, după un break. A fost doar primul dintr-un șir de șapte break-uri consecutive, care au dus jocul în tie-break. Begu a condus cu 2-0, 3-1 și 5-3, dar a fost egalată, 5-5, reușind apoi să obțină punctele victoriei în actul secund (7-5).

În decisiv, românca a început bine, desprinzându-se la 2-0, apoi Eraydin a reușit un contra-break, după care Begu nu i-a mai lăsat nicio șansă adversarei, câștigând setul cu 6-1.

Begu a comis 6 duble greșeli în acest meci, iar adversara a făcut 8.

Irina Begu și-a asigurat un cec de 11.500 dolari și 110 puncte ATP, iar în penultimul act o va înfrunta pe câștigătoarea duelului dintre Jana Cepelova (Slovacia, 23 ani, 97 WTA) și Daiana Iastremska (Ucraina, 16 ani, 420 WTA).

Tot vineri, Sorana Cîrstea, cap de serie numărul cinci, va juca în sferturi cu principala favorită, Elina Svitolina (Ucraina).


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT